Vad hände med våren?

Vad är det som händer? Snö nu? Ja, det är ju i och för sig inget ovanligt här i Skåne, kan ju komma snö ända in i April, men ändå. Började verkligen hoppas på att vi skulle slippa snö i år, att våren skulle komma tidigt. Men tji fick jag!

Sen å andra sidan är det ju ganska fint med snö. Och ett rejält snöoväder är nästan ett måste varje år, för att jag ska vara nöjd. Alltså då menar jag en riktig snöstorm, då man sitter inne i sin stuga och ser hur fönsterna blir mer och mer igenbommade för varje minut som går. Man vet knappt hur man ska ta sig ut. Kanske till och med strömmen går och man sitter med bara levande ljus, kan verkligen inte göra någonting mer än att umgås. Det är mysigt!
Sen måste man ju plötsligt ut och plumsa i snön. Alltså mitt i snöstormen, mitt i natten, om så ska vara. Klä på sig så att man ser ut som en michelingubbe och plumsa runt bland drivorna när snön yr omkring en. Härligt!

Men eftersom vi inte alls haft någon snö hittills i vinter började jag verkligen se fram emot en tidig vår. Då blir det plötsligt fel när det kommer snö i denna känslan. Blir ju kul för alla små kidz, om det får ligga kvar vill säga. Det är ju sportlov i nästa vecka så det hade ju varit perfekt på så vis om snön kommit för att stanna ett tag. Men hur ofta gör den det i Skåne? Sällan. Oj, det var verkligen en ambivalent liten utläggning samtal om snöns vara eller ikke vara...=) "To be or not to be - that's the question..."

Dagens agenda då, hur ser den ut? Pluuugggaaa! Har ju förträngt detta i flera dagar, men idag blir det nog svårt. Måste ta itu med verkligheten igen! Ligger lite efter nu. Men var tvungen att lyssna på min kropp, som verkligen sa stopp och det med besked!

Skulle ju behöva skotta lite snö oxå faktiskt. Har kommit mer än en decimeter och det håller på än. Inte lönt att skotta förrän senare, alltså. Bra ursäkt där! Kunde jag i alla fall skjuta upp det en liten stund till.

I eftermiddag väntar utvecklingssamtal med Ludwig. Måtte jag komma ihåg det bara. Är specialist på att missa såna tider, tyvärr. Men han har ganska bra koll själv. Har redan sms:at för att påminna sin förvirrade mamma om det. Duktig kille! =)



Vintervy från Kvarteret Rödhaken =)


Kommentarer

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0