"Det blir en dag på stranden..."

...sjunger Tomas Ledin så vackert och det passar in på gårdagens verksamhet, då hela dagen tillbringades i sanddynerna på Playa del Mossby - helt underbart! =)
Vid hemkomsten avnjöts lite rosévin på terassen och sedan grillning med ett par glas rödtjut. Efter en helt suverän måltid fortsatte mannen och jag kvällen i varsin solsäng och satt sen där med ett glas rött fram tills klockan gick över till onsdag. Så mysigt!

Idag blir det dock ingen underbar dag på stranden, eftersom ett stilla sommarregn strilar över Skåneland (i alla fall där jag bor).
Nä, dagen idag ska tillägnas packning inför kommande "äventyr", alltså vår lilla minisemester, som påbörjas på färjeterminalen i Trelleborg i morron bitti klockan 7.45. Därefter väntar en fyra timmar lång båtfärd - till Sassnitz - och vidare en bilfärd på tre till fyra timmar, eftersom vi ska vidare till - som någon redan varit inne på - Berlin. En liten minisemester med två övernattningar i Berlin väntar alltså. =)

Ingen av oss har varit i Berlin tidigare så det ska bli spännande. Vi har tänkt avverka de sedvanliga turistmålen Unter den Linden, Brandenburger Tor, Kurfürstendamm och Alexanderplatz, sen får vi väl se vad det mer blir. Resterna av forna Berlinmuren måste oxå ses juh. =)
Någon som har varit i Berlin som har några ytterligare tips på sevärdheter som man bara inte får missa vid ett Berlinbesök? Någon restaurang som förtjänar särskild uppmärksamhet kanske? Förslag emottages tacksamt! =)

På lördag startar återresan och under denna är det tänkt att vi ska åka till två tyska koncentrationsläger som ligger utanför Berlin; Sachsenhausen och Ravensbrück. Ska bli lite intressant, särskilt med tanke på mitt arbete med B-uppsatsen. 
Innan vi sedan äntrar färjan för återresan till Trelleborg på lördag kväll ska Bergen få en välförtjänt liten visit. En visit vars främsta syfte är att fylla på ett speciellt förråd...=)
Ankomst till Trelleborg beräknas till 3.30 (puh) och sedan börjar jag jobba klockan 7.45. Detta kommer naturligtvis att bli lite styvt, men en dag klarar man ju att inte få någon sömn. Det ska nog ordna sig. =)

Nu ska tvättstugan få sig en påhälsning, väskor ska plockas fram och kläder ska strykas. Vilken tur att det inte blev stranden idag, after all...=)

Kommentarer
Postat av: Znogge

Här skiner solen i mitt Skåneland så stranden blir det i dag med!



Ett tips är att besöka Riksdagshuset och åka upp i glaskupolen. En fantastisk upplevelse. Men man måste vara där prick när de öppnar för köerna är långa och säkerhetskontrollen enorm! Även TV-tornet kan man åka upp i. Nära Brandenburger Tor finns ett gigantiskt minnesmärke över förintelsens offer. Precis intill låg Hitlers bunker men den finns det inget kvar av alls.



Den enkla sanningen är att vart man än vänder sig i Berlin så finns det något att se. Mycket vackra och intressanta byggnader i formna öst. En bra guidebok är att rekommedera och med tunnelbanan tar man sig fram oerhört snabbt!



Trevlig resa!

2009-07-15 @ 10:39:55
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lena

Halloj gumzan,

Vad najs att åka på minisemester till Berlin. Där finns ju hur mycket som helst att se. Har hört att man måste besöka Berlins äldsta pub, Zur Letzten Instanz. Var tydligen en stammispub för Charlie Chaplin och Napoleon ska visst ha glänst lite där. En kompis till mig höll alltid till på Café Einstein eftersom det är stadens äldsta wienerkafé och besöks ofta av kändisar. Kanske något att hänga vid. hehe

Fruktar lite Turkiet just nu. Såg på väderkartan att det var 35 grader där. Jisses hur ska det gå?

Kramis

2009-07-15 @ 11:35:02
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: wiccan

fullt upp verkar det som. hoppas du får det trevligt i Berlin. det finns så mycket där så man blir helt galen nästan. och ja du måste gå till Zur Letzten Instanz en upplevelse. kramisar

2009-07-15 @ 22:50:12
URL: http://wiccankraft.blogg.se/
Postat av: Lotta

Åh!

Jag var i Berlin förra sommaren!

Helt fantastisk stad!

Det bästa stället vi var på var någon slags minnesplats för de som dödades i konsentrationslägren. F-n jag minns inte vad det hette, men ovan jord var det massastenblock som en labyrint. Under jord var det massa bilder och brav. Det var alldeles tyst. Man kunde liksom ta på stämningen! Tårarna rann på oss alla som var där!

Hoppas du hittar det!

Jag drar oxå till tyskland i morgon, men inte så långt ner denna gång. Vi ska till ett litet ställe några mil från Hamburg!

Ha det fint vännen så hörs vi.

Kramen

2009-07-15 @ 23:20:48
URL: http://steinsdotter.blogg.se/
Postat av: Anna

Du är ju HELT GALEN!! Åka direkt till jobbet så där..!! Gamla människa!! Hehe!!

Ja, ja... Som sagt.. Du är ju vuxen och gör dina egna misstag... L

Lite tips inför Berlintrippen.. Från mej... Hehe!!

Var där när jag var 15 och pappsen tog oss till ett hotell som han bott på med klassen han var klassföreståndare för på den tiden...

Men det visade sej att granne med hotellet så låg det ett, två, tre osv... små hak med röda lister och röda lampor... asg

Vad jag inte blir klok på är HUR han inte upptäckte detta när han var där på skolresa...??

Vad hans "ursäkt" var...?? Att det var billigt boende... Hmm... L

Vart i Berlin det var minns jag inte, men jag kan bara säga... Håll dej borta från dom röda dörrlisterna... Hihi!!



Auf Wiedersehen,wieder treffen,kommt bald wieder...

..och just det ja... PROST!!!

2009-07-15 @ 23:38:05
URL: http://miranna.se
Postat av: Lena

Go natten gumzan,

Tassar in försiktigt för att inte störa nattsömnen och skickar en liten nattpöss.

Kramis

2009-07-15 @ 23:53:38
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: Anna

Tjingeling!!

3 timmar blev det för mej på playan idag... Jiiihooo!!

Ramlar in och önskar dej en underbar helg och en trevlig Tysklandstripp!!

2009-07-17 @ 19:24:53
URL: http://miranna.se

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0