Ny dag, ny vecka och nya utmaningar

Måndag it is. Vanligtvis inte min favoritdag, men idag känns helt ok. Jag har ju semester. I hela två veckor. =)
Dagens och även veckans första utmaning är, att hantera besvikelsen över att det inte blir den stranddag, som planerats. Nä, för att här i Skåneland är det molnigt. Trist, men sant.
Det blir alltså en dag hemmavid och då med trädgårdsarbete. Mannen ska klippa våra häckar och jag får väl krypa runt i rabatterna, jagandes efter ogräs. Vad är det med ogräs egentligen? Det växer, växer och växer, oavsett om det är torrt som fnöske i jorden. Här behövs minsann ingen gödning eller vattning, det växer ändå. Obegripligt och fruktansvärt irriterande.

Inte var jag vid stranden igår heller. Jo, det var jag ju...på kvällen. Syrran och jag var nere vid havet och kidzen tog ett kvällsdopp. Underbar dag var det igår,men jag tillbringade den på altanen tillsammans med SL. Mitt huvud var lite tungt igår, förstår ni, efter en mycket trevlig kväll hemma hos ett par vänner i lördags. Grillpartaj i långa banor blev det, med både vildsvin, hjort och rådjur, som grillades och sköljdes ner med ett antal glas vin. Mmmm, så gott!

Just nu står lite röjning på programmet. Röjning efter det senaste äventyret inom MAH. 17 stycken tjocka och välbläddrade böcker ska få hitta tillbaka till biblioteket igen. Jodå, det borde varit gjort tidigare, det blir säkert ett antal kronor i böter för deras försenade ankomst. Jag har känt mig fullständigt oförmögen att ta tag i dem innan, var tvungen att smälta mina erfarenheter utav dem först, innan jag kunde befatta mig med dem igen. Men idag är det dags och det känns som en befrielse.
En liten tur till återvinningen väntar sedan. Jo, för att mannen ska slippa att få hjärtsnörp över mitt samlande av diverse saker ute i vårt förråd under vintern. Jag lovar mig själv varje år då jag står inför samma j-a utrensning, att "det här ska jag aldrig göra om, det är ju så lätt att köra iväg med det direkt". Yeah right...Tills vintern kommer och jag tänker "jag ställer det här ute i förrådet så länge" och så är samlingen igång igen. Till mannens stora förtret.

Nä, här blir inga barn gjorda. Dags att sätta igång. Men först måste jag fylla på kaffetanken, sen krypa ur jamisen, sen...

Kommentarer
Postat av: Znogge

Men visst är det aningen irriterande! Jag hade också tänkt mig stranden för i morse var himlen så vackert blå men vad hände... Gråa faran ländade som ett lock över min tillvaro!



Nåja, hoppas dagen blir bra ändå!



Kram

2009-06-29 @ 11:20:42
URL: http://znogge.wordpfress.com/
Postat av: anna

ibland tycker jag att det är skönt att det blir lite moln emellanåt, bara det inte är kallt och regnar, men här i GBG är der lika varmt och soligt som förra veckan!

2009-06-29 @ 11:40:26
URL: http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan
Postat av: Lotta

Så himla trist, när mansett sig själv liggandes på stranden. Typiskt!

Men nån sån dag emmelanåt behövs för att ta itu med kaoset som skapas hemma när man är ute i solen hela dagarna.

Själv gick jag upp extra tidigt i morse för att klättra en bit upp på stryktvättsberget.

I morgon är en ny dag, då kanske du får sola dig.

Kramen

Postat av: Helen

Vad avundsjuk jag blir på dig då ( och resten av världen känns det som ) som har semester. Själv har jag 3 hela veckor kvar att harva på. Jag hoppas verkligen det fina vädret håller i sig. Så du har vågat dig ner i vattnet, själv håller jag mig på land ett tag till. ha en skön semester nu och njut lite åt mig också. Kram

2009-06-29 @ 22:04:05
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: Bibban

Förlåt hörru men läste jag VINTERN eller var det vinden??hehe Jag tycker det är mycke bättre när du skriver att du ligger i solstolen..fortsätt med det nu vet du vad..kram Bibban

2009-06-29 @ 22:18:06
URL: http://wwwtantbruncom.blogspot.com
Postat av: Lena

Go kväll gumsan,

Alltid samma sak efter en vinter. Städa ur förråd/vind/källare. Hjärnan går liksom in i någon dvala på vintern. Just nu känns det som hjärnan har varit i dvala ett helt år för så mycket crap man har samlat. hehe

Hoppas att du kan komma ner till stranden imorgon istället. Själv ska jag sitta och titta ut genom kontorets fönster och sukta. Lägga in en beställning om att det fina sommarvädret även kommer att finnas när jag går på semester om 2 veckor.

Kramis

2009-06-29 @ 22:38:40
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: wiccan

hoppas du får en fin dag i morgon. ta det lugnt nu på semestern. kramisar

2009-06-30 @ 19:50:26
URL: http://wiccankraft.blogg.se/
Postat av: T

Hahahahaa...jag är likadan med böcker på biblioteket. Jag måste ha dem runt mig för kommer jag på nåt så måste jag kunna gå tillbaka och titta hur det var och andra gömmer jag och vill inte se. Tyvärr har jag dessvärre blivit portad på biblioteket. Av mig själv. ;D



Hoppas du har haft en fin dag idag iallfall.



Kram

2009-07-01 @ 19:36:21
URL: http://modestymom.blogg.se/

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0