Dagen idag



Indisk dikt

(författare okänd)

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur Dina händer,
den kan inte få mer innehåll
än Du redan har givit den.
Morgondagen vet Du ingenting om.
Men dagen idag, den har Du.
Använd Dig av den.
Idag kan Du glädja någon.
Idag kan Du hjälpa en annan.
Kanske Dig själv.
Dagen idag är en märklig dag.
Den är Din.



God morgon mina goa vänner! Jag vet att jag delat med mig av denna dikt tidigare, men den är så fin. Ville börja dagen med den och samtidigt dela den med er. På dagens agenda står naturligtvis plugg á la plugg. Vädret verkar inte ha bestämt sig riktigt än, men har jag tur tänker solen skina över Skåneland även idag. Så himla skönt och avkopplande att sitta ute och läsa ju.

Hade även varit skönt att kunna torka ett par maskiner tvätt utomhus oxå. Luktar så ljuvligt!

Annat som skulle behövts idag är en liten runda med dammsugen och det vet ni ju alla hur kul jag tycker att det är. Något som ofta blir bortprioriterat. Inser att det inte lät riktigt klokt, precis som om jag är en riktig lortmaja. Nu är inte så fallet, men numera kan jag lugnt och utan dåligt samvete låta det gå några dagar utan helvetesmaskinen. Kunde jag inte förr. Minst en gång om dagen skulle den fram och då snackar vi inte quickstep, som är nutidens dans med sugen, nejdå, då var det slowfox. Varenda liten millimeter skulle sugas och filas på! Var jag lyckligare för det? Nä! Nog om det! Blir ingen dammsugning idag. Så det så!

Måndag morron innebär i alla fall här, i detta hem, att det ekar tomt i kylen. Väldigt tomt. Alla i familjen har gjort sitt bästa för att sätta sprätt på den proviant som fanns inför helgen. Och så ska det väl vara. Men åh, vad det är trist att fylla på! Blir en senare fråga. Ska försöka planera för hela veckans middagar tänkte jag. För en gångs skull. Nä, inte riktigt. Visst planerar jag ibland för mer än en dag, men tyvärr och oftast blir det inhandling för en dag. "Kan väl inte veta vad jag är sugen på för middag i morron liksom", brukar jag lite dåligt ursäkta beteendet för mig själv. Ett dyrt beteende är det oxå. Så mycket dyrare att småhandla varje dag. Så mycket extra som bara flyger ner i varukorgen. Onödigt! Bättring för helsike!

Nä, nu ska jag gå och fixa till lite scones till boysen och mig. Jodå, det finns faktiskt bröd hemma, trots att det är måndag, men det blir så mycket populärarare att vakna till scones. Måndag morron och allt. Få en bra start på veckan liksom. =)

Hoppas ni alla får en fin dag, en bra start på en ny vecka och att ni antar många spännande utmaningar som bjuder på nya insikter och lärdomar. Glöm inte att: Dagen idag är Din!
Vi ses senare!

Kommentarer
Postat av: Anna

God morgon!!

Den dikten är fin! Den har jag också i min "datorgarderob"... :)

Så skumt det där med kommentarerna... Har råkat ut för det någon gång tidigare också... Men visst blir man irriterad... :)

Ja, jag har också börjat "passivitetsträna" med städning... Jag har väl tidigare varit en "slarvmaja" med modifikation, men när allt var som mest kaotiskt runtomkring, så kändes det som en nödvändighet att hålla ordning där det gick och ju mer kaotiskt det blev, ju mer städade jag... Så nu håller jag på att oprogrammera mej själv... (hihi)

Men jag "terapidiskar" fortfarande.. Andra mediterar och jag går lös med diskborsten och löser mina "världsproblem" på samma gång... (och hade du frågat mej för 15 år sedan, så hade jag garvat ihjäl mej åt att någon ens skulle komma på idén att jag skulle "finna ro" i att diska...)

Klart jag svänger inom nästa gång!

Jag håller fortfarande på (efter 6,5 år i Halland) att anpassa mej till att "semestermålen" ligger precis runt knuten... Jag tycker det är ett mindre underverk att Ullared "bara" ligger 1 timme bort... asg

Därför är det också jättekul att ge sej ut på små dagsturer lite när det passar... Dvs när som helst... ;)

Kram och ha en jättebra dag!

2009-05-11 @ 08:25:46
URL: http://miranna.blogg.se/
Postat av: Anna

TACK!!! :)

2009-05-11 @ 09:31:22
URL: http://miranna.blogg.se/
Postat av: Znogge

Vilken klok och bra dikt att ha i åtanke när man börjar en ny dag! Hoppas din måndag blir till belåtenhet!

Kram

2009-05-11 @ 09:44:51
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Bibban

Den är så fin och man behöver egentligen inte säga så mycket mer idag.. den har allt och lite till..skönt att du vaknat upp ur dvalan..

Kramar och lycka till med plugget

Bibban

2009-05-11 @ 10:21:50
URL: http://wwwtantbruncom.blogspot.com
Postat av: Mamm A

Halloj där! Ja, den dikten är alldeles underbar, tack för att du påminde oss :-)



Nej du, dammsugaren åker inte fram ofta här heller. Om du kom hit skulle du väl få dammallergi. MAX en ggn i veckan dammsuger jag. Typ: Nöden har ingen lag. Det finns ju annat roligt att göra. Som att städa toaletter till exempel (vilket jag iallafall gjorde igår o så skönt det var att duscha o göra sig i ordning i morse, viktigt med lite ordning o reda).



Hoppas du får en bra pluggdag. Här kör jag på med full fart också. Kram!

2009-05-11 @ 11:38:40
URL: http://prinsgus.wordpress.com
Postat av: ciara

Ja,denna dikt är jättefin!

Ha en topendag/Ciara

2009-05-11 @ 11:41:08
URL: http://vofflans.blogg.se/
Postat av: Speja

Tack för de orden. Man behöver påminnas ibland:)

2009-05-11 @ 12:06:41
URL: http://spejasprov.blogg.se/
Postat av: Laila - En ödmjuk jävel

Scones är så gott! Med varm choklad eller the. Mums!

I lördags vaknade jag av att min hemhjälp (maken) bakat bröd. Det var riktigt mysigt att sitta med make och son i en hel timme och bara prata strunt och allvar blandat med skratt innan han och flickvännen åkte till värmland på hennes kusins konfirmationsuppvaktning.



Jag är så bortskämd (vissa säger lat men det motsätter jag mig å det bestämdaste ;-)...) när det gäller mathandling och matlagning. Rör oftast inte en fena i onödan.



Fast min starka sida är att komma på olika projekt här hemma! Projekt åt maken så klart. Men det är jobbigast att tänka.



Puss!

2009-05-11 @ 15:30:58
URL: http://lailasliv.blogspot.com
Postat av: anne

Dammsugning blir när det blir...När de kalla makaronerna fastnar under strumporna som är håriga av ludd och damm... Nää, inte så illa, men roligare sakar kan man hitta på allt! :)

2009-05-11 @ 16:26:26
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Lotta

Scones brukar ju alltid vara en hit.

Jag tycker det är mums.

Så sant det är det som står i dikten.

Måste få be dig om lite hjälp.

Du brukar ju lägga ut filmer från YouTube.

Hur 17 gör man då?

Kram

2009-05-11 @ 17:28:29
URL: http://steinsdotter.blogg.se/

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0