Uppe med tuppen...nästan

Ja, jag vaknade första gången 4.28 men tyckte att det var lite tidigt och lyckades faktiskt somna om.
Halv åtta verkade mer rimligt.
Idag får vi middagsgäster och som vanligt vid sådant fall, finns en hel del att göra.
Mina föräldrar kommer vi 18 och då tänkte jag att det här skulle stå färdigt och dofta gott...



Gudfaderns pasta (4 port)
Ingredienser:

valfri pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1.5 msk Grand Marnier
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan

Såhär gör du:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

4. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.

5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!

Nej, det blir ingen trerättsmeny, utan "bara vanlig middag".
Och pasta är ju alltid gott.
Denna är ju dessutom lite tillspetsad.
Tyckte receptet lät spännande.

Innan 18 ska här dammsugas, dukas, handlas och förberedas.
Om jag hinner (kommer dock inte att prioriteras) ska jag fixa liten på yngste sonens rum.
I morgon bitti kommer nämligen snickarn hit och ska ta hål i en vägg mellan två rum.
Sonen ska få större rum.
Två rum på 12 kvm vardera ska bli ett, dock bara med ett valv emellan så att det blir som en tvårummare.
Sov- och träningsavdelningen i det ena - soffa och tv, ja helt enkelt umgängesavdelning i det andra.
Ett rött rum och ett svart rum ska det bli.
Coolt!
När snickarn gjort sitt i morron, är det vi som målar och tapetserar, sen återkommer han med lite lister till valvet.
Teamwork.

Och vet ni vad??
Här är en som verkligen hittat de vårliga inredningskänslorna på riktigt...
Fått lite eld i baken...
Jädraranamma...
Projektet vi pratat om i ett par år ska nu äntligen bli av.
Att det ska vara så svårt att få tummen ur...!
Nu är tiden för kökslucksmålning satt.
Måndagen den 15 februari hämtas de av en firma här i byhålan - 4 dagar senare returneras de, målade och klara.
Då har gult och fult blivit grått och flott! =)
Äntligen!

Nu - hopp i kläderna och sen hovleverantören nästa! =)


Kommentarer
Postat av: attis

Hej vännen. Ja det blir till att blogga försiktigt. I går morse steg jag upp halv fem. Jäkla tid att vakna på och inte kunna somna om. VAd gott det ser ut. Får jag norpa det receptet? Skoj att få göra om lite hemma. Lycka till med det . Ha det bäst.

Kramen

2010-01-14 @ 09:30:33
URL: http://attisblogg.blogg.se/
Postat av: Znogge

Det ska jag prova! Tack för receptet.



Kram

2010-01-14 @ 09:47:02
URL: http://znogge.wordpresds.com/
Postat av: Amanda

Himmel vad gott det där såg ut! jag är riktigt hungrig nu känner jag. jag ska absolut spara detta receptet. det ska provas här hemma någon dag. Idag blir det dock blomkålsgratäng med kyckling. Bäst jag sätter igång att laga det medans Ludwig sover.



Hoppas ni får riktigt trevligt tillsammans med besöket.

Kramar

2010-01-14 @ 11:05:06
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: ansepanse

idag har du verkligen fullt upp, visst är det härligt att fräscha upp hemma,vi planerar också att göra något åt vårt kök

kram

2010-01-14 @ 12:27:24
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Bibban på bibblan..

Himmelens gör göttigt låter det. tackar för helgtipsen..om nu jean kommer tillbaka så kan han ju fixa kite ;)) kramar dig

2010-01-14 @ 12:32:59
URL: http://birgitta.bruin2spray.se
Postat av: Gun

Åh vad gott det ser ut och låter. Tack för tipset. Kul att renovera och greja i hemmet. Vilket härligt rum sonen kommer att få.

Kram

2010-01-14 @ 13:03:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Speja

Ojdå, här händer det grejer. Lycka till med alla projekt - och receptet lät gott!

2010-01-14 @ 15:20:03
URL: http://spejasprov.blogg.se/
Postat av: hugan

Härligt att äntligen få tag i ett långdraget projekt! Lycka till med det!

Ha nu en trevlig afton!

Kramar

2010-01-14 @ 16:04:57
Postat av: pudeln

Smarrig värre låter denna pasta rätt=)

Men du, jag skickar mina luckor oxå då...thihi..

Våra är "fusk" ekplastluckor, jag kallar dom bruna o fula! F-n så snyggt ni kommer få, samma dag fyller min make år=).

Vet du vad jag hittat på denna dag...jag HALKADE i min trappa, sååå ont i ryggen nu. Vitt är..."Halt"=)skriver inget fult ord där inte hahaha..



Kram

2010-01-14 @ 16:05:20
URL: http://pudelnsgrubbel.blogg.se/
Postat av: Em

Vad gott det låter!! Smaklig spis! Och ha trevligt!!

2010-01-14 @ 17:20:17
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Marie

Middagen ser väldigt god ut...och inte behöver man ha en tre rätters meny för att det ska vara lite lyx. Kul för sonen med ett "nytt" rum, och så att köket ska får sig ett litet lyft. Kramar

2010-01-14 @ 19:09:45
URL: http://marie-linnea.blogspot.com
Postat av: Boppan

M m m m m m m m m m m m m m m m m m

m m m m m m m m m m m m m m m

m m m m m m m m m m m

m m m m m m m m m

m m m m m m m

m m m m

m m

m ....gissa vem som är H U N G R I G !!!! ;-)

2010-01-14 @ 19:13:30
Postat av: SOFFIE

mmmm guu va gott det lät,

tack för det receptet det måste jag prova!!

Ha en trevlig middag å kväll

2010-01-14 @ 19:39:13
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Jess

Tack för receptet, det låter riktigt gott! Hoppas ni får/har en trevlig kväll! Kram

2010-01-14 @ 20:31:58
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Ulrika

Vilka utmärkta planer! Grand Marnier och lövbiff, mmm smaskigt!! Sonens rum låter superläckert!

Ha en fin kväll!!

2010-01-14 @ 21:15:58
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Åsa

mmmm, ser gott ut. knycker receptet.

2010-01-14 @ 22:18:28
URL: http://galanthus.blogg.se/
Postat av: anne

Jösses vilken aktivitet!!! Jag blir ju alldeles stirrig, jag hade ju tänkt sitta vid frukostbordet och såsa en låååång stund... Nej, jag ska inte såsa, jag ska greja, litet, bestämt.



Grand Marnier till såsen? Går det inte lika bra med singel malt whisky eller tre år gammal kahlua?

2010-01-15 @ 08:16:39
URL: http://annnne.blogg.se/

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0