Mera recept...
Fisksoppa från Skillinge
4 port. (3 dl/pers.)
1 gul lök
½ purjolök
1 morot
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1½ msk tomatpuré
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g torskfilé i kuber
200 g lax i kuber
100 g skalade räkor
(kräftstjärtar)
1. Skala och hacka löken, skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem i smöret.
2. Pudra över mjölet och slå på buljongen.
3. Tillsätt creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré, timjan, salt och peppar. Låt allt sjuda i 10 minuter (jag lät min sjuda här betydligt längre).
4. Skär fisken i kuber. (c:a 2*2 cm)
5. Lägg i fiskbitarna i grytan och vänd försiktigt ner dem. Låt fisken sjuda tills den vitnat, c:a 3 minuter.
6. Lägg i räkorna/kräftstjärtarna och servera omedelbart med bröd och ost.
Ja, såhär ser alltså originalreceptet ut. Men jag brukar ta lite efter behag...
Plus att där är ett litet tillägg i receptet, som jag alltid tar med:
Cayennepeppar efter behag.
Strimlad spansk peppar
1 påse saffran
Fiskfond efter behag (tänk då på att minska på saltet tidigare)
Använd receptet som vägvisare (som vanligt) och lägg till och dra ifrån efter behag.
Jag hade i alla desa ingredienser igår och den blev supergod!
Sen de där tsk och msk...ja, det tar jag "på en höft"...=)
Lycka till!
4 port. (3 dl/pers.)
1 gul lök
½ purjolök
1 morot
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1½ msk tomatpuré
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
200 g torskfilé i kuber
200 g lax i kuber
100 g skalade räkor
(kräftstjärtar)
1. Skala och hacka löken, skär purjolök och morot i strimlor och fräs dem i smöret.
2. Pudra över mjölet och slå på buljongen.
3. Tillsätt creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré, timjan, salt och peppar. Låt allt sjuda i 10 minuter (jag lät min sjuda här betydligt längre).
4. Skär fisken i kuber. (c:a 2*2 cm)
5. Lägg i fiskbitarna i grytan och vänd försiktigt ner dem. Låt fisken sjuda tills den vitnat, c:a 3 minuter.
6. Lägg i räkorna/kräftstjärtarna och servera omedelbart med bröd och ost.
Ja, såhär ser alltså originalreceptet ut. Men jag brukar ta lite efter behag...
Plus att där är ett litet tillägg i receptet, som jag alltid tar med:
Cayennepeppar efter behag.
Strimlad spansk peppar
1 påse saffran
Fiskfond efter behag (tänk då på att minska på saltet tidigare)
Använd receptet som vägvisare (som vanligt) och lägg till och dra ifrån efter behag.
Jag hade i alla desa ingredienser igår och den blev supergod!
Sen de där tsk och msk...ja, det tar jag "på en höft"...=)
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: soffie
tackar för det!!!!lät jättegott
Postat av: hugan
Tack för recept! Ska provas vid nästa fest tillfälle!
Tycker åxå att det blivit .... vad ska jag säga..slappare ? i bloggvärlden. Det är många som slumrat till tycker jag, dåligt med kommentarer, eller så är det jag som är trist!
Postat av: Svorskan
Alla sorters fisksoppor är bara SÅ gott.
Postat av: Susanne P
Soppa är bland det gottaste jag vet! (i matväg...)
Sv. det är segt virke i oss norrlänningar!! ;D
Kram
Postat av: anne
Härligt recept!!! Jag kanske tar och testar, likaså smördegstårtan!
Postat av: ansepanse
låter supergott :)
kramar
Postat av: Znogge
Det där låter verkligen delikat!
Kram och god morgon!
Trackback