Recept.nu

Fredagens middagsanrättning: Nasi Goreng Nostalgia (The Ardy Strüwer version)



Ingredienser:

Ris för 4 personer

1 tsk curry
1 påse saffran
salt
1 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
6 st ägg
salt och peppar
terriyakisoya eller ketjap benteng soja
0.5 st purjolök, hackad eller 1 dl gräslök
2 knippen sparris
2 msk rostad lök
1 knippe koriander


Gör så här

1. Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran, curry och salt. Hacka kycklingen i små bitar. Hacka löken, vitlök och ingefära i små bitar.

2. Vispa 6 ägg i en bunke tillsammans med peppar och salt.

3. Stek kycklingen i olivolja på låg värme tillsammans med sambal oelek. Blanda i lök, vitlök och ingefära. Häll över terriyaki eller ketjap sojan i pannan.

4. Tillsätt gräslök eller purjolök i äggsmeten. Stek äggen i en stekpanna till 2 omeletter, cirka 5-10 minuter. Rulla ihop omeletten till en rulle. Skiva den i ringar.

5. Skär sparrisen i småbitar. Servera nasi gorengen och omeletten på riset. Strö rostad lök över riset och sparris. Toppa med koriander.

Många och ganska speciella smaker (ingefära, saffran, sambal, koriander) brottas i detta recept, men tycker det låter så pass spännande att jag bara måste prova det!


Kommentarer

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0