Kycklingfilégryta och annat tjafs...

Vilken dag jag har haft! Är så väldans nöjd med mig själv, faktiskt. Inte så ofta den känslan infinner sig...
Och vet ni varför? Jo, för att jag både tillåtit mig och även njutit av att ge mig själv ledigt i två hela dagar! Det ni! Inget vanligt förekommande fenomen, kan jag säga. =)

Gårdagen var som jag nämnt alldeles, alldeles underbart slapp, skön och väldans efterlängtad. Ett heldagsfikarace med syrran...De e najs! =)

Dagens aktiviteter avlöpte enligt tidigare inlägg och "päronen" blev glatt överraskade när vi återvänt från La Stada. De trodde att de skulle fika själva eller på sin höjd med mig, men tji fick de, när även resten av "barnaskaran" infann sig. 
 
När vi trötta, stinna men välmående hade fikat klart hamnade vi en stund i tv-soffan och fastnade i ett program på Discovery - "Everest, på liv och död". Jättespännande! Tyvärr behagade programmet sluta när det var som mest kritiskt. Fortsättning följer i morron. Bah! Måste se det och hur det får sin upplösning.
Programmet handlade om bergsklättrare på världens högsta berg, Mount Everest. Det som var mest intressant var den expedition som just för tillfället fokuserades. Två av deltagarna hamnade i nöd och "The Boss", som befann sig på avsevärt lägre avstånd än de båda, beordrade dem "hem" till förläggningen pronto! Det var bara det att efter år av förberedelser och lyckan i att verkligen se toppen, vara nära den, nästan i mål, tillsammans med den syrebrist som de led, tänkte inte längre deras hjärnor rationellt. De blev giriga...Men, som sagt förtsättning följer i morron. Ska de överleva eller inte - på liv eller död?!
Haha, vet faktiskt inte varför jag gick igång så på det här programmet, men jag blev oerhört berörd. Mest tror jag av att "gruppledaren" verkligen inte förmådde nå fram till sina män. Hur frustrerande det måste vara. Han vet att de går döden till mötes om de inte följer order. De är giriga och målsökande och vill bara lyckas. Deras hjärnor har för längesen slutat att tänka logiskt. Många "kamrater" följde scenariot från olika höjdlägen och i olika läger. Mycket intressant att se i alla fall, hur människor påverkar varandra, eller inte. Vad som styr oss - förnuft eller känsla. Fortsättning följer...

Nu har jag just avslutat middagsbestyren; Lagat mat, ätit, plockat undan tillsammans med två av sönerna, som även hjälpte till att tömma diskmaskinen. Duktiga grabbs! =)
Här hemma vankades kyclingfilégryta med ris idag. har ni provat kryddan Garam Masala?! Om inte - gör det! Skitgott blir det!

Kycklingfilé á la Afrodite

Fräs kycklingbitarna i smör tillsammans med gul lök.
Krydda med salt, vitlökspeppar, curry och garam masala (efter smak).
Pudra lite mjöl i stekpannan/grytan och späd med mjölk och matlagningsgrädde (efter hur mycket sås man vill ha).
I med en hönsbuljongtärning och lite teriyaki-sauce (1-2 msk) och lite kinesisk soya (mest för färgens skull, men även lite smak).
Smaka av!
Mer kryddor?!
Servera med basmatiris och kokt broccoli.
Mums! =)
Svårt att riktigt säga mått och proportioner, eftersom det är efter eget huvud.
Ni får helt enkelt prova er fram. =)
Lycka till!

Nu ska jag göra en kulturanalys! See ya later.


Kommentarer
Postat av: mie

Ja sånna där program kan vara riktigt intressanta faktiskt. Låter som du haft en toppendag=).

Gud så gott det lät, ska provas, jag har testat den kryddan=). Hahahaha jo du jag fattade att blogg knäppat sig , men strunt samma tänkte jag då jag godkände allihop hihi=).



Ha en trevlig kväll! Kram!

2009-03-04 @ 18:27:03
URL: http://mies.blogg.se/
Postat av: mie

Haha nej du den hade jag missat=))). Gud så bra=))).

Jo du den kärleken, maken min vet att jag skulle ta han om jag kunde hahahaha...

Kärlek här med..i tonåren rände jag efter honom, hängde utanför porten där han bodde och tom. liftade land o rike runt för att vara där han va mohahaha stackars Magnus!

Idag precis som du säger har detta avtagit, MEN jag får hjärtklappning då jag ser han=))).



Kram!

2009-03-04 @ 19:07:25
URL: http://mies.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Haha...en riktig "stalker" var du juh! =)

Ja, vi blir väl klokare med åren, eller nåt...?

Misstänkte väl att du missat det inlägget...;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramiz

2009-03-04 @ 20:12:06
URL: http://afrodite.blogg.se/
Postat av: Lena

Halloj vännen,

Vilka två underbara dagar du har haft. Umgåtts med stora La familia. Mysigt. Själv har jag faktiskt haft en riktigt skön kväll. Kom hem före kl 20, nytt rekord. =) Nu ska jag krypa ner till kojs och bara sluta mina blå och förhoppningsvis drömma söt.

Kramis Lena

2009-03-04 @ 22:28:34
URL: http://aforia.blogspot.com
Postat av: T

Vilket gott recept! Måste ju prova nån gång! Jag älskar kyckling.



Måste säga att det var med blandade känslor som filmen tog slut. Det är och förblir en mörk, sällsam och jäkla deprimerande historia. Svår attinte känna vemod när filmen är slut men absolut för lite blod... ;D



2009-03-04 @ 22:37:53
URL: http://modestymom.blogg.se/
Postat av: Afrodite

Åh, härligt att höra att du haft en skön kväll och sluppit att jobba halva natten, Lena! =)

Hoppas du får en god natts sömn och massa härliga drömmar!

See you tomorrow!

Kramizar!



Jaha, blandade känslor inför filmen alltså...men den måste väl vara sevärd i alla fall? Ska se den i morron, eller försöka i alla fall!

Kram på dig

2009-03-04 @ 22:44:58
URL: http://afrodite.blogg.se/

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0