Söndag och funderingar

Jaha, då var det söndag igen. Var tusan blir en helg av egentligen? Den går så himla snabbt så att man knappt hinner reagera. Pang - så är det måndag igen! Konstigt är det. Alla människor säger likadant - att tiden går så fort. Och då är det verkligen människor alla kategorier; barn, vuxna, pensionärer, alla! Jag kommer ihåg när jag var liten. Då tyckte jag att en helg var lång, jag hann med hur mycket som helst. Det kändes att man var ledig, man hann liksom med att vara ledig. Det verkar inte som om barn idag känner så. Mina barn tycker att en helg går jättesnabbt och att de inte hinner med någonting. Sommarlovet tyckte jag varade i en hel evighet. Idag försvinner ett sommarlov bara "sådär". Barnen är nästan stressade när sommarlovet börjar, för de vet att snart står de där igen - första morronen efter sommarlovet. Likadant är det ju med semestern. Försvinner bara "sådär", så är det dags att börja jobba igen. Det är märkligt det här med tid, den borde ju hålla samma hastighet då som nu. Det kan ju inte vara så att tiden går snabbare idag än för trettio år sen. Men det är ju så att vi har så mycket mer att fylla tiden med idag jämfört med för trettio år sen. Oj, det blev kanske snurrigt och rörigt - "Afroditefunderingar"... =)

Ludwigs födelsedag blev hur lyckad som helst. Alldeles för mycket att äta, vilket frosseri! Massa mys med alla barnen och deras respektive blev det såklart. Kan aldrig bli för mycket av det dock. =)
Vi hamnade framför melodifestivalen (tyvärr kanske, eftersom det aldrig blir som man själv tycker). Precis som vanligt; några bra låtar, som det inte gick särskilt bra för (med undantag för Alcazar, som var jättebra och gick vidare), många dåliga låtar, som på något magiskt sätt gick  vidare. Man undrar vad det är som andra hör som inte man själv hör...?! Jaja, förutom "floppen" med melodifestivalen hade vi en jättemysig kväll tillsammans allihopa. Nä, ska inte överdriva. Trots allt har ju melodifestivalen ett underhållningsvärde och Petra Mede var ju bara för skön (om än lite överdriven emellanåt). Anyway - Ludwig var nöjd, alla var nöjda - då är mamma nöjd! =)

Söndag it is. Vad står på dagens program då? Allra först - tvätta! Bädda, plocka undan efter igår, fixa och dona i vanlig ordning alltså. Får väl se vad dagen i övrigt har i sitt sköte. Söndagen är en sån där dag då jag tycker det är helt ok att göra just ingenting. Helt ok, faktiskt. =)

Kommentarer
Postat av: Paula

Ja, verkligen ,,,, det var ju fredag för ett par timmar sen bara... ha en trevlig söndagkväll o njut av några timmars ledighet till.....

2009-02-08 @ 16:22:35
URL: http://gullfubbick.blogg.se/
Postat av: Jeanette

hej svejs, håller med dig fullständigt...tiden springer iväg..har vart hemma nu mammaledig i 9 månader och har 'bara'8 kvar...känns som 'bara' eftersom tiden går såååå fort...jag fattar inte heller...vart gröne tar timmarna o dagarna vägen??

Sjukt stressigt och sjukt mycket att göra hela tiden...

Nä skärpning gäller - ta vara på tiden, eller hur??

Hoppas du får en bra vecka...

kram

2009-02-08 @ 20:18:12
URL: http://jeanettelovespaul.blogspot.com
Postat av: Tesstamente

Söndag är verkligen en vilodag!

2009-02-08 @ 20:55:28
URL: http://tesstamente.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej snäckan :-)! kom en grej i ditt inlägg... det är jääkligt intressant det där med att barn kanske också känner sig stressade över helger och lov osv. HAde varit ganska intressant att skriva ett EX.arbete om just detta... (om det går) för mig var loven också evigt långa, längtade nästan tillbaka. Man kan dra en parallell mellan stressen, skolan, föräldrar och varför inlärningsförmågan är försämrad. Ex. det jag lärde mig i 2klass lär man sig idag i 7an... ex vissa delar av grammatik eller ännu bättre exempel, den litterära repertoaren håller inte samma takt. Hmmm... jaja nu blev det kanske soppa av det ändå.. haha Tanken var god från början! hihi kram på dig!

2009-02-09 @ 14:39:35

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0