Trött och eländig...

...är jag. Mår inte alls bra faktiskt. Känner mig matt och febrig. Skittråkigt. Och så är det arbetsdag i morron 7.45-15. Blir ju spännande...Not!

Vilken melodifestival! Bästa hittills, enligt min mening i alla fall. Inte en enda dålig låt! Bäst var nog "de där piloterna" med riktigt "dunka-dunka" haha...så gammalt det lät! Dunka-dunka, jaja...=)

Blir inte roligare än såhär idag. Ska stupa i säng och försöka sova. Hmm, kan ju vara för att jag varit vaken sedan fem i morse, att jag känner mig slutkörd...

Önskar er alla en god natts sömn och på återseende. =)

   Färdigstudat

Men herregud! Klockan är snart fem och här sitter jag med näsan i böckerna fortfarande. Eller snarare boken. Hittade en mycket intressant bok på bibblan, som kommer att vara mycket användbar för mitt uppsatsskrivande. Najs!

Nu - över till dagens matlagning; Potatisgratäng (igen?!) mums! Till detta helstekt fläskfilé som ska kryddas med mycket vitlök. Mums igen! =)

Sen blir det "sedvanligt" tittande och lyssnande på melodifestivalen, som idag äger rum i Malmö ju. =) Har faktiskt inga större förväntningar på denna deltävling. Ingen som är sådär favorit för mig. Vi får väl se.

Ha en trevlig kväll på er ute i bloggvärlden! =)

   Sweet music =)

Jag är väldigt in to music just nu och vill så gärna dela med mig till er av mina otroligt blandade känslor för den. Är som sagt något av en allätare och lyssnar på allt ifrån Marilyn Manson till EMD...Haha, vet inte varför jag valde just dem...Det enda som jag inte gillar är i princip dansband, jazz och blues...men det finns naturligtvis undantag även inom de här genrerna. Jag menar att dansa på en bal till Glenn Miller är ju mäktigt, men verkligen inget jag skulle sätta på hemma och lyssna på, if you see what I mean?
Här kommer en till goding, som ni kan underhålla er med under tiden som jag pluggar...=) Daughtry's "Feels like tonight"
(tyvärr fanns bara denna version tillgänglig, med texten i rutan...) Lyssna och njut!


   Hmmm och gäsp...

Sitter i soffan med datorn i knät. Har varit vaken sen fem i morse, kastade mig av och an tills klockan sex, funderade på att limma igen ögonen. Men sov mänska! Nä, det gick inte. Lika bra att stiga upp och Carpe Diem!

Har just intagit frukost och åter slagit mig ner med datorn i högsta hugg. Nu ska här googlas förstår ni. Måste komma på något perspektiv till min B-uppsats och tänkte försöka skaffa mig lite information från nätet. Tänk vilken fantastisk källa det är! En källa som man naturligtvis måste ifrågasätta oxå, vara kritisk, eftertänksam och allt det där.

Sen ska jag göra ett litet besök i bygdens bibliotek och hoppas på att rätt människa finns på plats där idag. Får se om där kan finnas någon guldgruva för mitt ändamål. Hoppas!
Vidare blir det plugg, plugg och åter plugg idag. Inget varken shoppande eller fönstershoppande alltså...=(

Solen skiner, fåglarna kvittrar, snön lyser med sin frånvaro...börjar man ana, vågar man ens hoppas på en liten, liten anings känsla av vår?! Någon har sagt att man inte får ha den förhoppningen förrän i mars och syftade nog på slutet. Men det är ju i alla fall den första mars i morron. Kanske våren kommer otroligt och extremt tidigt i år. För att vi människor ska bli glada. För att vi behöver det. Det kommer i alla fall att vara min förhoppning tills vidare.
Hoppas att ni får en najsig dag!

   Nighty-nighty

Sitter och väntar på svaret i Let's Dance...
Men nog måste det bli Elisabeth eller Carl-Jan som åker?
När detta resultat redovisats, kommer denna svensk att försöka hitta sängen...
efter några glas vin...=) Det var gott! =)
Fler kommentarer utlovas i morron, orkade inte ikväll...



Kram på er allihop!
Sov gott!

   Flinar

Ja, just nu sitter jag och ler...åt min egen dumhet och min frustration i förra inlägget. Men herregud, vi får väl "mys-pysa" en annan dag, som en av mina favvisbloggare skrev..."Ja, ja, vad är väl en bal..."
I alla fall, jag har varit och handlat, lugnat ner mig och kan nu skratta åt eländet. =)

När vi körde igår, (Skåne runt, ni vet, haha) Simon och jag lyssnade vi på en CD i bilen, med lite blandad musik (mest hård-rock då, men det passar ju denna familjen bra) som mannen spelat in. Plötsligt kommer det en låt som jag faktiskt inte hört förr, eller det har jag säkert, men aldrig reagerat på den. Men det gjorde jag igår. God dammit, vilken underbar låt! En sån där som man kan återvända till vid alla möjliga tillfällen; om man är ledsen, glad eller bara behöver blåsa skallen. Det sistnämnda gjorde jag på hemvägen från affären till; Bucketheads "Soothsayer". Lyssna och njut! Ja, den är lång, men jäkligt bra! Lyssna framförallt på gitarristen, vilket konstverk!

Nu ska här lagas köttfärspaj, enligt Filles önskemål. Han kommer nämligen hem och käkar med familjen idag eftersom Emma jobbar. Hela familjen samlad! =) Tjingeling!


   I chock, arg och trött...

Amen åh! Hur förvirrad får man va'?! Här kommer nu ytterligare kännedom om skribenten till denna blogg; Hon är oerhört förvirrad! Detta gör sig särskilt påmint då hon är under stark press eller just efter att stressen dragit förbi och hon försöker pusta ut. Och tror att det är helt OK att göra detta. I detta nu inser hon hur mycket hon misstagit sig och hur dåligt med tid hon just nu har. Jävlar!

Jag ska förtydliga detta:
Som ni vet har jag precis lämnat in en hemtenta. Jag har hela tiden vetat om att senare under denna termin (närmare bestämt i april) ska jag skriva B-uppsats. Jag har även vetat om att PM:et för denna uppsats ska lämnas in den 3:e mars. Vad jag inte "visste" (jag hade naturligtvis vetat om jag bara använt hjärnan, men jag vet inte om jag kanske lämnade in den tillsammans med tentan...får nog fråga min kursledare om detta...) var att den 3:e mars infaller på tisdag!!! Hur kunde tiden gå så snabbt (ja, jag vet att den diskussionen förts tidigare, om tiden som flyger och far och vi ska inte "go there"), men ändå...??? Det är ju helt sjukt! Jag som har känt mig så lugn! Gott om tid!
Efter inlämning av tentan hade jag (i mina tankar) en hel vecka för PM-skrivande...Men ikke! Här ska skrivas PM tills på tisdag. Och jag har inte ens börjat. Jag har inte ens fnulat färdigt kring det!
Och vi som skulle ha en sån mysig dag i morron! Vi skulle åka till Center Syd och bara mysa hela dan. Nu blir det nog inget med det! Fy, vad besviken jag är på mig själv. Och vad besviken min man kommer att bli! SUCK!

Ja, ni tror väl inte att jag är riktigt klok. men såhär ser det ut i mitt huvud just nu. Och ofta. Dålig koll. Usch jag blir så trött på mig själv! Vakna för helvete, mänska!

   Gomorron eller?

Ja, eller vad säger man när klockan hunnit bli halv elva, lite drygt. Morron är det i alla fall här, sov till halv tio! Nu blir det lite bråttom, mycket som ska hinnas med när det är veckansbästadag och man planerar att bara mysa med goa familjen. Jag ska hinna dammsuga, fika med pappsen, handla lite godsaker inför kvällen (Let's Dancesoffasoftarkväll), ja, allmänt fixande och donande innan klockan sex, då mannen brukar äntra dörren här hemma på fredagar. =)

Jag kan verkligen inte bestämma mig för vad det ska bli för mat här hemma ikväll heller. Pendlar mellan strutsfilé, men jag tror vi spar den godbiten till en annan dag, kyckling är ju alltid gott och det receptet som lagades i "Halv åtta hos mig" igår kväll verkade ju lite intressant, med lite asiatisk touch, i nästa sekund är jag sugen på en köttbit med rödvinssås och potatisgratäng. Får väl se var det landar. "Vad blir det för mat" hemma hos er ikväll? Kanske kan få lite inspiration? =)
God fredag på er!

   Svaret på gåtan...

...kommer här (så att vissa kan sova lugnt inatt...hehe).
Det blev inte så stor repons på min lilla gåta, tyvärr...ja, förutom vissa undantag då...=)
Min käre make, min syrra och min brorsa visste i samma sekund som de läste inlägget
vem jag syftade på. Men de känner ju mig och känner även till my fling.
Anledningen till att jag startade det hela var ju, som jag sa, att jag tycker att ni ska få veta något mer om mig än bara mina tankar. Min blogg ska ju vara lite av varje och vara en del av mig, vara färgad av mig.
Den blir inte det utan den här mannen...



I SVT, den 3 oktober 1980 visades inslag från Bälinge Byfest,
där Magnus Uggla framförde låtarna "Centrumhets", "Trendit, trendit"
och "Panik".
I samma sekund som jag såg honom blev jag kär.
"Love at first sight"!
Min tonårsförälskelse har naturligtvis lagt sig,
jag har fått distans till den.
Dock har denne man, "den andre", för alltid en särskild och
alldeles speciell plats i mitt hjärta.
Denna konkurrens har naturligtvis min man lärt sig att leva med ;)
Ugglas album "Den ljusnande framtiden är vår" kan vara en av de bästaste som nånsin producerats...
Tyvärr kunde jag inte hitta någon låt från den, men väl en annan vacker...
En av mina älsklingar får avsluta denna natt...



Sov nu så gott alla mina nyfikna läsare! =)

   Kulig utmaning!

Den ständigt på hugget ;) och helat fantastiska bloggerskan Aforia skickade denna roliga utmaning till mig. Som jag har skrattat såväl när jag läst den på andras bloggar som när jag skapade min egen lista. Väldigt roligt! =)

Här kommer den...

1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg för sms.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.

Here I go!


1. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Magnus Uggla eller...

2. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Arbetar du eller slappar du?

3. Vilket sms blev du mest berörd av?
Ha! Vi ska panta burkar och sen köpa semlor!

4. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Okey

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Här kommer en riktigt grov historia, sluta läs nu om du inte tror att du pallar...

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Kan du vara snäll och köpa ett wow gamecard närr du är på väg hem?

7. Vad vill du höra mest av allt?
Håll dig hemma ikväll. Det ska bli ett riktigt busväder.

8. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Glöm det jag sa innan...Fixade det själv =)

9 Din romantiska replik?
Ska försöka ;)

10.Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Japp =)

Haha...

Skickar den med varm hand vidare till alla som känner sig manade...=)

   Vilse i pannkakan...

...var ett barnprogram som sändes första gången i SVT den 1 september 1975, där Bengt Westerberg agerade som huvudrollsinnehavare (tillsammans med pannkakan då) och som även stod för manuset till galenskaperna.

...kan man vara när man har svårt att orientera sig i tid och rum, exempelvis när man ska ta sig från punkt A till punkt B och sen dessutom ska tänka omvänt för att ta sig från B till A.

Ja, jag behöver väl inte säga mer egentligen men ja, jag körde vilse på hemvägen. Jag fick hjälp av Simon inom samhället men när vi lämnat det och han satt och läste om sin nya medicin, ja, då var det fritt fram för mamman att välja väg. Fick hybris där ett tag och trodde att jag var en sån som kunde köra på känsla. Jag misstog mig fett kan jag säga. Jag stod plötsligt i en vägkorsning med val som jag knappt kände igen. Valde det som kändes minst fel dock. I detta ögonblick hade jag verkligen ingen aning om i vilket väderstreck jag färdades. Jag skrattade lite, funderade på mitt inlägg om Kristianstad och förväntade mig nästan att snart få bekräftelsen "Kristianstad 58" eller nåt. Det blev nu dock ikke så. Efter en sträcka som kändes som jag kört Skåne runt kom så äntligen en vägskylt som berättade "Tomelilla 12"! PUH!
Nu kommer jag snart att återta kontrollen, tänkte jag. Den kontroll som jag aldrig besuttit i denna aktuella bilfärd. "Alla vägar leder till Rom" säger ett ordspråk och när jag svängde in på vår uppfart tänkte jag för mig själv att alla vägar leder i alla fall hem...På ett eller annat sätt och med olika långa omvägar...Haha. Helt absurt juh!

Nä, har inte tid att tjöta mer nu. "Vad blir det för mat?" har ju börjat! I lööve P M!

   Studar



Jag har nu lämnat kudden och sitter faktiskt, tro't om ni vill, och studerar. Ovanligt, eller hur?! Hade faktiskt både planerat och tänkt unna mig en dag off, men jag kunde helt enkelt inte låta bli, hur sjukt låter inte det?! Eftersom jag missade ett föreläsningstillfälle i förra veckan som mer eller mindre var obligatoriskt, får jag nu göra en skriftlig komplettering på densamma. Tyckte detta lät jobbigt först men när jag började kolla på uppgiften visade den sig vara väldigt intressant. Plötsligt var jag bara igång och fnulade kring den. Lika bra att börja [paw rihk-titt] och go with the flow, så länge ork och motivation finnes. =)

I eftermiddag missar jag ytterligare en föreläsning och detta för att jag ska med en av sönerna till hudkliniken på Simrishmans sjukhus. Detta blir dagens utmaning! Att hitta dit! Med mitt lokalsinne och min fantastiska orienteringsförmåga (eh not!). Här gäller det att planera och köra i god tid så att utrymme finnes för att vända i Kristianstad. Då man inser att det är dit man är på väg. Detta skulle nämligen inte förvåna mig ett smack (och säkert inte en del andra heller...). Nä, måste studa vidare...ha en fortsatt fin torsdag!

   Med kudden i örat...

...sitter jag här vid min dator och ler. =) Av flera anledningar faktiskt; dels för att jag känner mig så otroligt lätt och ledig, har verkligen inte många måsten idag, vilket är najs och dels ler jag åt, eller snarare med mina favvisbloggare. Brukar bli en liten standardrunda i bloggvärlden på morronkvisten, vilket oftast leder till ett par leenden. Sen är det ju långt ifrån alla som uppdaterat, alltså alla är ju inte lika flitiga som jag...=)

Jag har uppenbarligen varit väldigt aktiv natt, utan att jag är medveten om det. Har tydligen jagat runt och stört människors skönhetssömn och hemsökt folk i deras drömmar. En som blivit utsatt för detta är en av mina favoritbloggare, Aforia, stackarn. Moahaha...=)
Allt detta på grund av huvudbry't som min "lilla gåta" gav. Jag har för övrigt fått två, och inte helt otippade rätta svar; av min syrra per telefon igår kväll och av min brorsa på bloggen inatt. Tänker dock inte avslöja svaret riktigt än, ifall fler vill vara med och "leka". Jag tycker det är riktigt kul...=)

Nä, dags att blogga vidare...Blogg, blogg! 

   Oxå löööv!

Hmmm...ingen som nappade på min gåta...undrar om det var svårt eller bara helt j-a ointressant?!

Jag har fler kärlekar...och många är kopplade till musik.
Jag älskar musik i alla former (med vissa undantag som jag kan återkomma till vid senare tillfälle).
Här är en annan storfavorit.
Jag kan inte komma på en enda dålig låt som denna man gjort.
Han är grym! Såväl att lyssna på som att dansa till ;)
Hittade denna mega-mix, som rymmer många godbitar, men långtifrån alla.
Rekommenderas verkligen att släppa loss de lurviga till dessa toner! =)



God natt och sov gott!

   Gåta och meningslöst vetande

Satt här och funderade över hur lite vissa av er egentligen vet om Afrodite, vars tankar och funderingar ni läser, mer eller mindre regelbundet. Tänkte att det var dags för ännu en liten pusselbit...(ni som följt min blogg har fått insikt i delar av min värld; vad som intresserar mig, vilka miljöer jag gör mig bäst i, vilken "allätare" jag är gällande musik, och så vidare). Idag bjuds på en liten pusselbit till. Och ni får den i form av en gåta (de som känner mig allra bäst kanske kan hålla inne med svaret, om och när ni kommer på det). =)

När jag var tretton år blev jag förälskad i två killar. Den ena var min make (ja, samma förälskelse som idag), men den andre var en helt annan man. De har alltid vetat om "varandras" existens. Det är ingen hemlighet att jag blev förälskad i två män, nästan samtidigt. Inte heller att båda kärlekarna finns än idag, fast på olika sätt. Låter det kryptiskt? Ni ska få några ledtrådar.

Min man träffade jag på högstadieskolan som både han och jag gick på (originellt, eller hur?!). Den verkliga förälskelsen uppstod på skolans julfest 1980 (även om signaler funnits redan innan). Detta innebär alltså i tid, december detta år.

När jag träffade min man var jag redan "kär". Det blev jag den 3 oktober 1980. Han var så vacker. Mörkt, krylligt hår och iklädd en vit, kimonoliknande kreation, stod han bara där framför mig. Jag blev kär vid första ögonkastet! Har dock aldrig riktigt fått reda på om det var ömsesidigt. Han pratade om tidens trender och om staden och dess hets och tjusning, samtidigt som han varnade för densamma. Han satt i baren och drömde om någon som mig, det har han i alla fall berättat. Jag skulle kunna hela honom, sa han. Samtidigt sa han att det bara var för en kväll...=(

Nu återstår bara frågan; vem är min andra förälskelse? =)

   Viva La Vida!

Klar!
Tentan är färdig och inskickad!
Me like! =)
Firar detta med att lyssna till Coldplay's underbara hyllning till livet.
Viva La Vida 


   Dröm eller verklighet?

Vet inte riktigt. Dagsformen får definieras som...nä, den är faen odefinierbar. Har sovit fyra timmar och varenda liten cell, muskel och för att inte tala om hjärnan, motarbetar mig just nu. Det är strejk på gång. Kroppen vill faktiskt att jag leder den tillbax till den goa sängvärmen och stannar där i minst fyra timmar till. Då är klockan elva, en timme innan deadline. Inget att fundera på alltså. Någon har varit klok nog att starta kaffekokaren, smart människa (eller var det jag, när jag kom upp?). Djupa klunkar av det giftiga svarta, djupa andetag och en djupdykning i böckerna för sista gången, sen blir det faen minst fem minuter (på lilla visaren) i soffan på det! Hörs senare. God onsdag på er!


   Örongodis!

En av mina favoritlåtar fick avsluta min kväll.

Delerium - Silence ft. Sarah McLachlan (Tiesto Mix)


Perfekt att "blåsa skallen" med...Och även öva dance-moves till ;)



Psst...Den kanske kan upplevas som lite lång och monoton, men ge den en chans!
Ca 2.45 in i låten har jag gåshud över hela kroppen! =)

   Nano-Nano

Afrodite är trött, men lycklig! =)
Hon har (nästan) fått ihop sin hemtenta!
Lite finlir i morron bitti, that's it!
Men ofrånkomligen och obönhörligen
kallar hennes sköna (men obäddade) säng på henne nu.
Timmen är slagen och hon med den!
Hon hälsar, förresten!
Men hörrni - ni ses väl i morron?!
Afrodite will be here, that's for sure! =)
Will you?
She hopes so! =)

   Holy @%#§ !


Jag i en dans-pose =)

Nu går det undan förstår ni!
Lycklig är jag och kan gott strike a pose!
Tentan börjar bli klar! =)
Yes, yes, yes...Me like!
Vågar inte ropa hej än, men nästan...
Hinns nog inte med någon fika på café tyvärr,
men väl en semla med boysen ikväll!

Psst...Lena (Aforia) - det går inte att publicera någon kommentar på din sida! Den står bara och "laddar" i ordverifieringsläget! Så du vet...=)

   Min dag idag!

BTW...
Glömde berätta det innan.
Det är min dag - fettisdag!
Hur uttalas det egentligen?
Fet-tisdag eller med kort vokal fettisdag?
Eller är det kanske en dialektal grej, det där...?
Anyway - det passar in på mig hur ni än väljer att uttala det. =)
Åh, vad det hade passat extra bra då att gå på café med syrran...
Men nej, tenta it is!
Kan kanske ta en paus...?
Får se hur det utvecklas under dagen, helt enkelt!
Hör ni hur jag försöker komma på undanflykter...Haha.
Ikväll vankas det med all säkerhet såna här godingar i många stugor, så även här!
Ja, och du får väl en eller två när du kommer hem, mannen...
Om du bakar bullarna själv...;)


   Morgonstund har guld i mund...

...men inte här inte. Är trött som en gnu! Just uppstigen och det var ju inte riktigt meningen. Skulle ju upp tidigt idag. Kroppen ville inte, hjärnan ville inte och det fungerade inget vidare med mina övertalningsförsök. Har sovit som en stock till klockan nio alltså. Men då måste jag ju vara pigg och utvilad, kan man tycka, men ikke...
Nu ska här drickas den där svarta, härliga och välsmakande gudadrycken som någon döpt till kaffe. Några koppar av det, sen brukar hjärnan börja fungera. Konstigt, men så är det. Precis som om en kvot måste
uppnås, sen får man en spark i baken.
Här är så tyst och tomt i det här stora huset. Alla killarna är iväg på sina skolor. Ja, helt ensam är jag ju inte. Här är ju Tuffe, vår lille kanin, som skuttar runt. Sen är här något annat som tassar omkring, men de varelserna gör inte så mycket väsen av sig. Virvlar mest runt lite i vinddraget när man går förbi dem. Får bli en liten jakt på dem, en annan dag...Låt dem frodas!
Åh, tänk om dagen hade varit som ett oskrivet blad, en slags tabula rasa, och jag hade fått fylla den med vad jag ville. Då skulle jag fikat med syster-yster på byns fik, kanske kört till Malmö och fönstershoppat lite (ja, för i plånboken ekar det tomt) eller kanske bara gjort ingenting. Det är jag bra på! Nä, dagen är tyvärr inget oskrivet blad. Det är mest i min tenta. Där finns oskrivna blad (minst två) som jag nu måste gå och fylla med något hermeneutiskt dravel!
Ha en fin dag på er!


   Dags att nanna kudden!

Japp, nu är det tack och hej, leverpastej härifrån idag.
Efter en oerhört trög kväll, både i tentavärlden och i bloggvärlden
ger jag nu upp mina tappra försök. I surrender!
Hoppas att ni alla får en god natts sömn
och att vi ses i morron.
På återseende i Afrodite's värld!

   Kört fast

Jaha, det var för mycket begärt att det skulle funka lika bra hela dagen igenom alltså. Nu blev det tvärstopp. Eller egentligen för ett par timmar sen...Sen har vi ätit middag och kunde därefter inte komma igång igen. Ska kanske gå och ta ett riktigt break...Kolla på "Halv åtta hos mig", få lite ny inspiration och lyssna på halvgalna Helge Skogs kommentarer. Kanske även ska ta och unna mig de här godingarna...

 
Jo, jag tror bestämt att jag tar o gör det! =) 

   Kluvet läge

"Var nöjd med det du har,istället för önska något annat" (Teeton Sioux)

- ...så säger ett indianskt ordspråk...

"Analfabeter är bäst på att läsa mellan raderna" (Peter Benary)

- ...men det vetefan om jag inte önskar att jag var analfabet för en dag...!

- ...ett tredje säger:

"Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl" (Okänt)

- ...och det gör jag! Med livet som insats!


   God måndag på er!

Klockan är sex och mobilen har gjort sitt bästa för att göra mig uppmärksam på att det varit dags att stiga upp sedan länge. Nu först reagerade min kropp och hjärna. Kaffet är påsatt, ska snart intagas tillsammans med dagens tidning. Därefter följer ett tentamaraton utan like. Nu är det bråttom! Stressad kan jag inte tillåta mig att bli, måste försöka behålla fokus, efter att jag hittat det alltså. =) Med en god portion is i magen hoppas jag att det ska lösa sig. Kanske ses vi sen igen, kanske inte. Det beror på vilken händelseutveckling som sker i skrivandet. Jag önskar er alla en härlig måndag!


   Nattiz-nattiz

Kikar bara in lite snabbt för att berätta att jag avslutat min kväll på ett helt underbart sätt. Jag har sett film med mannen. En helt underbar "liten" film med alla tillhörande ingredienser för att kunna kallas superb; kärlek, lidelse, passion, spänning, sorg, lycka, ja, den har helt enkelt allt! Vilken film? Australia! Jag säger bara en sak: Se den! Rekommenderas varmt och innerligt! Nu ska jag inta ryggläge och ge kroppen några timmars "välförtjänt" vila. Men, vi ses väl i morron?
Ja, jag kommer att vara här i alla fall! Kramar på er alla och sov så gott!

   Utmaning

Fick en liten utmaning utav en av mina favoriter, Aforia. Gör som henne: Utmanar alla mina läsare, de som vill och känner för det.

Namnleken

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du? Carina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Cell
3. Flicknamn: Cara
4. Pojknamn: Carl
5. Yrke: Civilingengör
6. Färg: Citrongul
7. Klädesplagg: Cykelbyxor
8. Mat: Caesarsallad
9. Sak i badrummet: Champagne?!
10. Plats/Stad: Cypern
11. En orsak att vara sen: C-uppsats!
12. Något man skriker: Coola ner!
13. Film: Chocolat
14. Något man dricker: Cider
15. Band: Culture Club
16. Djur: Chinchilla
17. Gatunamn: Cedervägen
18. Bil: Corvette
19. Sång: Come undone
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Cancan

Ja, det blev ju riktigt bra...=) Kanske vissa saker som kan diskuteras som mer eller mindre bra, men ändå.
Tänkte först fuska till det lite och ta Afrodite istället. Trodde aldrig jag skulle få ihop det på C, men det gick!
Lycka till alla ni som antar utmaningen!

   Sliten och ynklig

Jajamen...då mår man som man förtjänar idag då! Blev lite mycket vin igår kväll...Plåtslagaren är på besök och magen känns som en centrifug eller nåt. Självförvållat, jag vet. Men trevligt hade vi! =) Hade ju inte direkt tid med en dag off heller, men har helt enkelt inte orkat eller kunnat göra något åt tentan idag. Till er läsare säger jag bara: I'll be back tomorrow. Kommer inte orka göra några fler inlägg idag och inte heller kommentera. Usch jag skäms. Men så är det. Så ser dagens sanning ut.
Kramar till er alla!

   Saturday night

 
Hej på er! =)
Vet inte om jag blev så jävla nöjd med resultatet, men nu e jag i alla fall redo att gå
på träff med mina vänner. Ohh, ska bli så härligt att bara förtränga vad jag egentligen borde göra. Ska bara precis "vara" -  jag, me and myself. Ja, och så min man och våra vänner såklart. And that's nice.
Inga måsten är medtagna. De är lämnade hemma. And so is mah och the tenta.
Nu drar vi, me and my man.
Have a nice evening!
Hope to see you tomorrow!
Over and out!

   Morron, tenta och utmaning...

Morn, morrn i stugorna! Här har det ätits frukost och lästs tidning. Ska nu ta mig en liten bloggrunda, en titt in hos mina favvisar. Sen blir det tenta för hela slanten. Fram till fyra. Efter det, fräscha till mig och pudra näsan, eftersom vi ska till ett par vänner ikväll på en bit mat och med all säkerhet , ett glas vin eller två. Ska bli trevligt. Och skönt att slippa laga mat någon gång. Bara sätta sig till dukat bord.
Just det! När vi nu pratar mat...Har ju blivit utmanad av Aforia i hennes blogg. Jag ska berätta fem maträtter som jag kan leva förutan, fem maträtter som jag inte gillar alltså. Får hålla med utmanerskan att det hade varit betydligt lättare att berätta fem favoriträtter, eftersom jag gillar mat och i det närmaste är allätare. Det finns dock en typ av mat som jag absolut inte kan få i mig, en sak jag verkligen avskyr och det återfinns givetvis på min förstaplats...
1) Lever!
2) Njurpudding
3) Blodpudding
4) Blodkorv
5) Lutfisk 
De här rätterna kan jag verkligen klara mig utan. Skulle egentligen kunna skriva bara inälvsmat, för det är verkligen det värsta som finns. Det äter man inte, enligt mig =)
                                                     Det här, däremot. Något jag gillar skarpt, i alla lägen, som aldrig kan bli fel och som alltid är gott! Spaghetti med köttfärssås - min favoriträtt i alla väder! =)

Nä hörrni, här blir inga barn gjorda! Måste byta sida och ägna mitt dokument hist.kult lite kärlek...
Ha en underbar lördag!

   Trög eller trögt?

Jag vet inte om det är jag som är trög eller om det bara går jävligt trögt idag, av någon anledning...
Satsar dock på det sista själv. Ödmjukt, eller hur? ;)
De senaste två timmarna har det inte blivit mycket vettigt gjort. Och då menar jag i tentasyfte.
Syrran och hennes minsting kom och hälsade på en stund och det är ju alltid vettigt!
Sen blev det till att åka ner till Coop för att införskaffa helgens ranson utav förnödenheter.
Alltid lika roligt. Pengar som flyger sin kos, bara sådär...=(
Nu ska jag i alla fall avsluta datoraktiviteten för idag.
Eller ja...kan ju inte lova att det inte dyker upp ett till inlägg innan John Blund kommer...=)

"Vad blir det för mat"? Är ett himla bra program.
Per Morberg är störtskön (om än lite svinaktig i sin behandling utav mat).
Dessutom har han alltid såna fina recept och middagstips!
Me like, as you know =)
Nu är det i och för sig inget PerMorberginspirerat som vankas på restaurang Rödhaken ikväll,
utan "Dagens" består i hemlagad Pizza Del La Casa á La Afrodite...=)
Med hemlagad tomatsås, skinka, bacon, paprika, kebabkött, bearnaisesås, vitlökssås...
Ja, kanske inte allt på samma pizza, men ändå.
Herregud vad det lät sunt förresten ;)
Men det är fredag! Måste unna sig något gott, någon gång!
Sen kan jag berätta att det minsann inte blir godis i ordets rätta bemärkelse här hemma idag,
utan "fruktbricka" eller vad jag ska kalla det.
Coop hade nämligen satsat på lite exotiska frukter denna vecka, till exotiska priser...;)
Har därför inhandlat pitaya och ugly tillsammans med färsk ananas och sharonfrukter...
Har ni ätit pitaya och ugly?
Det hade inte jag förrän igår, när mamma bjöd på det...
Skitgott! Rekommenderas!
Nä, men vilket tjat och babbel!
Orkade ni ens läsa allt? Haha...
Lite kärlek ska nu tillägnas pizzan!
Hoppas ni får en härlig fredagskväll!


   Morrn, morrn

Och nä, kvällen blev inte alls så tidig som det först verkade.
När jag var redo för sängen skulle Victors polare hem, Fille kom hem från Crille och det slutade förstås
med ett litet snack med sönerna...Såklart och najs =)

Sen blev det en stunds korsordande för att skingra tankarna.
Vid halv två tror jag bestämt att ögonen stängdes för att så förbli i sju timmar.
Nu är det hög tid att komma igång med dagens pass.
Vill ju sluta i rimlig tid, för vet ni vad? Det är fredag idag, veckans bästa dag!
God fredag på er!


   Geniknölar i strejk!

Ja, alltså hela min kropp och hjärna strejkar nu. Undrar om jag inte ska gå och lägga mig...? Ta nya tag i morron.
Men var va det nu jag läste det där...vänta...Ah, där. Men vad står det? Nä, jag fattar inte. Får nog ge mig.
Jag kapitulerar fullständigt, lyssnar på mina kroppsliga signaler, som skriker - säng, horisontellt läge, vila, sova några timmar... Jo, det får nog bli så, helt enkelt.
Slut för idag, tack för idag!



God natt!

   Afrodite reflekterar

"Jag sitter här och funderar och funderar...på varför jag är så liten...Jag är ju bara två äpplen hög!"

Nä, skämt åsido...Jag satt och funderade över hur enormt personlighetskluvna inlägg jag gör nuförtiden...
Den ena sekunden är jag fruktansvärt låg, lessen och nere, nästa är det lite bättre, jag är lite gladare. Och nu, när jag sitter med hemtenta, ja, då verkar jag plötsligt jätteglad. Fast jag egentligen är superstressad. Å andra sidan presterar jag bäst under stress. Helknäpp människa juh!

Men jag tror att det ligger till såhär; Jag är nog allt det där första som jag skrev ovan. När jag sedan har "för lite att göra" (hur man nu kan anse att så skulle vara fallet, men, men) hinner jag tänka för mycket, känna efter för mycket på hur dåligt jag mår.
Med en hemtenta i handen har jag plötsligt något reelt att fokusera på. Jag måste. Jag har ingen tid för självreflektioner. Fullt fokus på tenta och skrivande. Usch, det låter helt förvirrat...Och det blir värre, jag lovar!
Men plötsligt har jag något att sätta tänderna i på riktigt, plötsligt känns det som om jag gör något meningsfullt, något jag faktiskt kan påverka. Låter det rimligt? Svara inte! =)

Jag ska göra en helt sjuk, men dock jämförelse. Kom att tänka på det när jag satt ute på trappan (där jag kläcker de flesta idéer och tankar)
Ni som är lite känsliga får sluta läsa...

När jag skulle föda min första son och hade haft sammandragningar oavbrutet i åtta timmar och krystvärkarna äntligen börjar, då utbrister jag: "Åh, gud vad detta är skönt!" För plötsligt kunde jag hjälpa till, kunde påverka på ett annat sätt än tidigare, jag återfick en del av kontrollen. Samtidigt kände jag att det hände något. Jag kom ett steg närmare målet.

Tror att det är ungefär så som jag känner när en ny kurs börjar. jag läser och läser (ja, inte så mycket denna kursen, men tidigare). Och hur mycket jag än läser och läser känner jag inte att det händer något (sammandragningarna). När jag sen får en tenta i handen då känner jag att något annat händer, jag vet vad jag ska fokusera på, jag kan göra något och kan påverka, jag återfår en del av kontrollen (krystvärkar). Och jag vet dessutom att efter sju dagar är jag i mål (tack gode gud att inte förlossningen tog så lång tid...haha).
Förstår ni? Nä, jag begär inte det heller. Var bara tvungen att försöka få ner mina tankar. Reda ut dem. Men jag tror inte att jag lyckades.
Hemtenta - here I come!

   Ahhh...

Nu sitter jag äntligen här...Låter ju helt sjukt egentligen, men det är ganska najs att få ut sin tenta. Man vet redan i början av en kurs att den ska komma. Lika bra att få den direkt, så att man vet vad man har att göra med. Vad man ska ta tag i. De första dagarna tycker jag så här i alla fall. Skönt att få komma igång, skönt att veta vad jag ska fokusera på. Äntligen. Sen kommer det givetvis dagar som jag verkligen inte kommer att känna så här. Dagar av ångest och frustration. Men det är inte idag, så den tiden den sorgen! =)
Nu ska här läsas två avhandlingar. Läste dem redan igår, men får ha sig en omgång till. Dokumentet "Hemtentamen hist.kult.II, Delk. 2" är öppnat, so - here we go!

Vad hittar ni på denna torsdageftermiddag/kväll? Nåt spännande? Berätta! =)


   In om...

Hej svejs!
Är hemma igen, men bara tillfälligt =)
Kom med tåget vid ett, inom och handla lite, hem om för att lämpa av varorna och slutligen in om på bloggen...Ett måste!
Föreläsningen idag var faktiskt över förväntan...(även om det kommer ut på power-point sen).
Det är skönt att ha hört henne prata om det, eftersom litteraturen bitvis är ganska svårbearbetad. Jag är väldigt nöjd att jag tog mig tiden att åka in idag i alla fall. Har ju hela natten på mig att börja skriva...=)
Föreläsaren gick även igenom delar av sin egen avhandling; hur hon tänkt och behandlat sitt material och sina källor. Intressant faktiskt. =)
Nä, nu har jag inte tid att babbla mer. Ska ner till mina goa föräldrar. Har bjudit in mig själv på en liten fika.
Kom på när jag satt på tåget, att jag inte ätit frukost idag. Hann inte. =)
Bye så länge!

   Rise and shine!


Godmorgon? Nja, sådär. Schleeeten.
Ska iväg till Mah idag på föreläsning.
(vad de nu ska vara bra för mitt i en hemtenta...)
Återkommer senare under dagen.
Önskar er alla en härlig torsdag!
I'm off!

   Avslutning

Dagen blev väl inte riktigt som jag tänkte. Jag har läst och läst och det var ju duktigt =) men jag har inte skrivit något än. Men det kommer. Känner mig faktiskt inte stressad denna gången. Än. Kommer inte att tillåta mig själv att må så dåligt som sist, utan inser att jag emellanåt måste sätta ner foten och stoppa hjulet. Inte lägga ribban så jävla högt heller. Inte se mig själv som en förlorare, en misslyckad idiot, innan jag ens börjat. Nej! Mer positivt tänk! Jag kan, jag vill och jag klarar det! =)
Tror bestämt att mina samtal med nära och kära och mina goa bloggvänner gjort sitt till att höja mig. Tack alla för det!
Nu ska jag gå och stanna världen (min i alla fall) totalt, inta ryggläge och drömma mig bort till fjärran länder. Gör det ni med. Det kommer en dag i morron och man vet aldrig vad den har i sitt sköte. =) Och tur är väl det...
Ha en riktigt härlig natt, sov gott, dröm sött och allt det där...Stora, goa, härliga kramen till er alla! Vi ses i mon!


   Utmärkelse igen! =)

En av mina favoritbloggare, Aforia, gav mig denna utmärkelse på sin blogg ikväll!


Tack så mycket goa du!
Du är verkligen värd den själv!
Kramizar till dig, Lena! =)

   Utmärkelse! =)



♥ Jag har fått en mycket fin award av Jeanette! ♥
♥ Tack jättegulliga du för denna! ♥

♥ Denna utmärkelse ska man skicka vidare till fem av sina favvisbloggar.
Detta kommer jag dock inte att göra(förlåt), eftersom det finns så många
som jag skulle vilja nominera...=)
Ni vet själva vem ni är, eller hur? Ingen nämnd, ingen glömd...♥
Än en gång tack till dig, Jeanette!
Utmärkelsen värmde verkligen! =)
Kramizar!

   Onsdag...

Godförmiddag, kära läsare. =)
Vill bara påpeka att jag inte har sovit såhär länge...
Har varit mest onyttig (eller vad jag ska säga) hela morronen, inte gjort mycket vettigt i alla fall.
Läst lite bloggar, kollat på facebook, kört Simon till tåget, druckit kaffe...And so on...=)
Allt detta i väntan på - Hemtentan!
Den är utlagd och jag har skrivit ut den, so far so good.
Jag har även dristat mig till att läsa igenom den...
Konstaterat (vet inte om jag vågar säga det egentligen) att det nog inte blir en omöjlighet att genomföra den. Kanske.
Nu ska jag fnula lite på vad det egentligen står, vad det är jag ska göra, besvara...
Gå igenom böckerna, avhandlingarna, anteckna och brainstorma...
De e mycke nu, men det känns faktiskt helt ok. =)

   Tisdag kväll

Har haft en helt underbar kväll tillsammans med en "gammal" arbetskamrat. En av de härligaste tjejer som finns! Vi har bättrat på kilona lite ikväll, med lite ostbricka och vin. Aldrig fel! Tack för en härlig kväll Lise! =) Måste göra detta oftare!!!

Nu väntar en liten bloggrunda. Jo, det är ett måste, även om timmen är sen. Måste läsa lite hos mina favoriter...Ingen nämnd, ingen glömd...=) Gillar er alla! Sen väntar en skön säng på mig. Ska sova lääänge i morron! =)

Lyssnar just nu på "Curly Sue" - kan man nånsin tröttna på den låten? Jag menar, ett av de bästa banden som skapat en av de bästaste låtar...Kan bara bli najs juh...=)
För en stund sen spelade Magnus Uggla "Skandal Bjotis" för mig...Oxå en riktig höjdare, om ni frågar mig!
Usch nä...nu kommer Sarah Mc Lachlan...ännu en höjdare...med Tiesto remix...Kommer ju aldrig att komma i säng juh...! =) Får passa på nu att stoppa CD:n, annars lär jag sitta här hela natten! =)

Nattiz-Nattiz på er alla ute i cyberworld! =)

   Malmooee

Nu ska jag snart köra till Malmö. Anledningen är att Fille, som varit i Stockholm hos "svärisarna" ska hem, efter en arbetsdag. Med sig ska han ha en kaninbur, modell stor. Vi har nämligen varit "barnvakter" till deras kanin Charlie medan de var i storstaden. Hade blivit lite knöligt för honom att sitta på tåget med en gigantisk kaninbur. Därför kör jag. Och det gör jag ju så gärna. =) Kul när man kan hjälpa någon annan, särskilt de goa ungarna man satt till världen! =)

Grattis till dig, Fille förresten! Han har idag fått veta att han får en ganska bra tjänst på sin arbetsplats, i alla fall fram till maj, sen får vi väl se vad som händer. Värt att gratulera är det i alla fall! Är så glad för hans skull!

Nej, nu kommer han snart. Får gå och puscha på de två andra som ska hänga med; Ludwig och Victor. Den sistnämnde, som fortfarande inte varit och hälsat på sin storebror sedan han flyttade, bestämde sig för att idag nog var en bra dag för ändamålet. Ludwig, som nyss kommit hem från kusinen ansåg sig behöva duscha och käka lite innan avfärd. Simon orkade inte hänga med, stackaren. =) Han var för trött. Undrar varför?! Blir så när man sitter och spelar hela natten, eller hur Simon? Haha...skojar bara ;) Klart ni ska vara uppe och njuta av er ledighet, killar!

Förresten! Jag har fått en underbar liten utmärkelse av en favoritbloggare, Jeanette. Tack så mycket! Kommer att fullfölja uppdraget kring denna senare idag. Hinner inte nu, tyvärr. // Kram

Oki, off we go!

   Sol ute sol inne...



...sol i hjärta sol i sinne...?
Jodå, det är svårt att inte smittas av den underbara solen som lyser över Skåneland. Helt underbart väder har vi och snön den gnistrar och knarrar fortfarande. Otroligt! Så roligt för de lediga barnen, som åker pulka i backarna runtomkring. En härlig syn! Till och med en av mina söner, Simon som är sjutton, är ute med polarna på kvällen i pulkbacken. Härligt att de "vågar" behålla barnasinnet och bejakar lusten att njuta av snön. =)

Sen att jag önskat att det varit maj månad istället och kunnat sitta ute i trädgården, är en annan femma. Man får vara nöjd med det lilla, så att säga. Våren kommer ju, vi måste bara vänta en liten stund. Tålmodigt.

Idag ska jag försöka njuta av vädret; ta en promenad och andas in sol och dess energi.
Sen blir det att förbereda lite inför morrondagen, så att här är fixt och färdigt när hemtentan kommer ut på nätet.
Handla mat för några dagar så att jag med gott samvete kan gå i tentaide.
I morron, är i morron, idag är här och nu, för tillfället, i denna stunden just nu.
I morron e en annan dag!
Idag ska här njutas!
Njut på ni oxå =)


   Dagen som gick

Åhhh, nu sitter jag här med världens ångest...och ändå inte! Jag har ångest över allt jag borde gjort, men jag kan ju inte, jag orkar inte. Jag har inte förmågan just nu. Låt mig vara. Jag vill bara "vara". Jag finns här och nu. Jag andas, lever. Cogito ergo sum, för helvete! Men mer orkar jag inte just nu! Usch det låter inte riktigt klokt, men det är så jag känner!

Jag "pratade" med en gammal vän på Face Book tidigare ikväll. Jag uttryckte min frustration över "sidans" tröghet och även irritationen över att inte fullständigt behärska dess funktioner. Haha...Jag svor och betedde mig...Varpå hon uttrycker: "Men du är ju kräfta liksom jag". Ja, jag är kräfta, absolut! Jag har alla de egenskaper som ofta tillskrivs en kräfta, men jag kan faen bli både förbannad och frustrerad. En kräfta är väldigt delikat, sensibel och ömtålig...Och kan bli väldigt låg...Vilket allt tyder på att verkligen ha kontakt med sina känslor, på gott och ont...
Sen kan man ju undra hur mycket andra frustrationer spelar in i att sitta och bli så irriterad över "teknikens under". Säkert jättemycket. Egentligen är det inte Face Books funktioner som irriterar mig, utan något helt annat...men vad?
Mitt illamående över att bara vilja "va" när så mycket andra "måsten" finns...?

Jag begär faktiskt inte att någon ska förstå detta babbel, jag förstår det ju kanppt själv. Ändå skönt att försöka sätta ord på det...Och ändå inte...

Usch nä, jag orkar inte vända ut och in på mitt inre mer idag. Det räcker nu. Och blir över. Jag går i ide. vet inte när jag kommer ut. När blir det vår...Kanske då? Jag vill ha vår i morron, för jag orkar nog inte med den där ide-idéen...=)

Hoppas på ert kära lilla återseende i morron då då... I'll be here, that's for sure (even if it's not spring just yet). Will you?
 Anyway - sleep tight and sweet dreams!



   Blaj

Nämen, jag kan ju sitta här hela dagen och vara onyttig. Verkar vara det enda jag duger till och orkar just nu.
Jodå, bokjäveln kom idag, men känner jag för att läsa den då? Nä, med stort eftertryck! Inte ett smack, nada.
 
Vad gör jag då? Snackar lite med killarna, fikar lite, handlar lite, bloggar lite, facebookar lite...Vad sa ni? Städar? Nej!
Jag ska försöka ta mig samman, ta tillbaka kontrollen över min hjärna igen. Kommer en kväll. Ibland funkar jag bättre då. Just nu måste jag försöka sätta min tilltro till kvällen i alla fall. 

Vi ska äta middag vid fem, som vanligt. Idag blir det riktig husmanskost här; stekta kotletter, kokt potatis och härlig, god brunsås, kokta morötter och sallad till detta. Va? Nä, jag har inte glömt att jag "håller igen". Jag har varit riktigt duktig över helgen oxå, faktiskt. Inte ätit som om varje gång varit den sista, utan med insikten eller i alla fall hoppet om att jag kan äta igen om några timmar. Inte överdrivet med godsaker heller, utan mest nötter och lite naturgodis. Ni vet sånt där gott med chokladöverdrag...Himla nyttigt juh...=)

Vågen visade på ett kilo mindre i morse. Inte mycket, men bättre än inget i alla fall. Eller att jag ökat ett kilo. Vilket I-landsproblem egentligen, men just nu är det viktigt för mig. Vill inte rulla fram längre. Vill känna mig pigg och fräsch och det gör jag inte med tio kilo för mycket...Så e de bara!

Efter middagen ska jag skjutsa Ludwig till kusinen Rebecka. Han ska sova över där tills i morron. Kul att kusinerna är polare. Hon är två år äldre än honom, men de funkar ändå bra ihop. Kan tänka mig att jag stannar en liten stund hos "söstra mi" och eventuellt intager lite koffein med densamma. Sen måste jag hem, det är ju måndag och vad innebär då det när klockan är åtta? Yes! S & T - favvisinredarna! =)
För övrigt har hon nog inte tid med mig någon längre stund, eftersom hon just nu sitter med samma helvete som jag, fast på onsdag. Just det - hemtenta!

Nä, nu ska jag sluta älta och fortsätta med mina viktigheter...=)
Snart dags att skala potatis oxå...Bye!

   Kapad?



Hjälp!
Min hjärna har blivit kapad!
Jag vet att jag måste läsa, men min hjärna vill inte, vill inte förstå vad den måste ta till sig!
Den förstår helt enkelt inte!
Jag har tappat kontrollen över den!
It's out of control!
Hijackad!

   Jaha?

Måndag it is och jag undrar som vanligt hur det gick till. Det var ju precis fredag?
Helgen har förflutit som man kan förvänta, när man jobbar mycket. Kanske därför som jag inte riktigt hängt med i svängarna.
Idag görs inte mycket här hemma. Inväntar en bok med posten och om den behagar att dyka upp, måste jag ge den lite kärlek. Vet inte riktigt vad jag önska mest; att den ska komma eller inte...?
Helst inte, tror jag. Då slipper jag läsa...Logiskt, eller hur? =)
För övrigt är här tre killar hemma som "firar" sportlov. Härligt för dem! Bara få vara lediga, slippa alla måsten och göra precis vad de vill.
Precis så som jag skulle vilja ha det.
Nu börjas det igen förstår ni. Måndag och tisdag - dagarna innan onsdag. Låter naturligt och rimligt juh.
Men onsdag är ingen vanlig onsdag, eller ja, nästan för min del.
Denna onsdag är nämligen dagen då nästa "älskade" hemtenta läggs ut på It's learning.
Inte konstigare än så.
Sju dagar igen med ett evigt slitande av hår, bläddrande i böcker, förtvivlan och ångest.
De e najs...not!
Jaja, den tiden, den sorgen.
Nu ska här njutas i dagarna två. Sen kommer eländet.
Lite frukost kanske? Skulle tro det.
Ses sen...=)

   Söndagkväll o skit

Goderafton!
Jaha, då var det söndagskväll...Helt otroligt! Söndagen har förflutit som tidigare nämnts...Fika med Crille o Marielle, najs!
Jobbat som ett svin efter det. Undrar hur många mil man går när man har jour på Coop...Många iaf! Det känns i fötterna. Av sex timmars arbete har jag suttit ner i tio minuter! Otroligt!
När jag kom hem  såg mannen och jag på en nerladdad variant av melodifestivalens deltävling två. Den var inte så dålig som jag trodde faktiskt! Eller som jag hade hört...
Måns är ju outstanding! I have a crush on him, men vem har inte det? Vem kan inte ha det?! =)
Silly och Pussy, var ju inte så dåliga som man skulle kunna tro...Låten var ju grym, men kanske hade kommit ännu mer till sin fördel med någon annan som framfört den, vem vet...Ja, överlag var nog låtarna över förväntan faktiskt...
Men nog om det! Nu väntar sängen! Nattiz-Nattiz på er! =)


   Söndag, fika och jobb

Godermorgon alla bloggisar, ja och alla ni andra oxå såklart!
I Skåneland skiner fortfarande solen, vet inte vad som tagit åt den, men jag tror att när sportlovet är över, barnen har fått leka av sig i den lilla, men ack så efterlängtade snön, då...då förstår ni kommer våren! Tror att solen försöker förbereda oss på detta. Skickar små signaler och små budskap om en ljusare framtid. "Den ljusnande framtiden är vår"! That's what I believe. Eller jag måste tro det, för att inte gå under i mörkrets vintertöcken...

Snart kommer goe broder med tillhörande flickvän hit på en liten söndagsfika. Ska bli najsigt. Inte ofta man har den äran...=)
Klockan tre börjar så dagens arbetspass. Ska bli sådär kan jag säga. Att ha jouren i detta bygge är inte det slappaste jobbet jag kan tänka mig. En person finns "på golvet" i hela butiken, and that's me! Snacka om att springa benen av sig för att hinna med allt...! Klockan halv tio landar jag så i soffan, precis som igår och precis som igår kommer jag väl inte att bli långvarig i vaket tillstånd. Eller ja, tror inte att jag somnade framför tv:n förrän vid halv tolv, faktiskt. Till en film som vi skulle sett för längesen "The Love Guru". När vi äntligen får för oss, ja då slocknar jag. Vet inte om jag tyckte den verkade så bra heller...Vi hann i alla fall med att äta "kladdkakan" som jag bakat dagen till ära. Ni som känner mig vet att baka, det är jag inte känd för att syssla med alltför ofta. Me don't like at all!

Nä, nu ska jag stoppa i en maskin tvätt, sen börja plocka fram lite god fika, koka ägg och så...
Är ganska säker på att vi ses senare, eller hur? =)
Söndag på er, alla godingar!

   La Familia


La Familia - min man och mina fyra söner - detta är till er!
Jag älskar er mer än något annat på denna jord.
Mitt mål har alltid varit en stor, härlig familj att älska.
Mission is completed!
Massa kramar till er alla fem, från en stolt hustru och mamma!

   Kram och sol och annat

Till er alla från mig...



...en riktigt stor alla hjärtansdagsKRAM!

Vilken dag alltså!
Vaknar till nybryggt kaffe, nyköpta frallor
och en härlig bukett blommor! =)



Najsiga, eller hur?

Ute strålar solen från en molnfri himmel. Snön gnistrar och knarrar.
Väldigt vackert faktiskt.
Ska försöka hinna med en liten promenad innan jag börjar arbeta.
Nu önskar jag er alla en fortsatt härlig lördag och
Valentine's Day!
Kramar på er!

   Hello & Tjoho!



Hello - is there anybody out there?
Jag ser er nog! =)

Tänk vad saker förändras snabbt, hur känslor flyger hit och dit och hur lite som skiljer skratt från gråt.
Från att igår känna mig totalt lost, jättelåg och lessen till att idag känna mig oslagbar, "uppe i det blå" och såväl skrattig som gråtig - mest av lycka då...=)
Det är helt unbefunkinglievable hur känslorna och vårt sinne spelar oss ett spratt ibland!



Ni vet de här skittentorna som kommer med mer eller mindre jämna mellanrum, de där äckliga sakerna som frambringar så mycket tårar, ångest och förtvivlan, ni vet, de som jag alltid snackar om...=)
Fick resultatet på den senaste idag (därav den lilla men ack så härliga - glädjen)!
VG på tentan - Me like!
I'm having a nice glass of fine, red wine - Cheers!
Fredagskväll på er! =)

   Ett måste för bildningssugna män!

Här kommer ett erbjudande som ingen bildningssugen man får missa! Äntligen ett utbud som är anpassat just för män! Hallelulja!

Kurser för män 2009
Folkhögskolan fristående kurser för män VT-09

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.


Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?

Diskussionsgrupp


Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?

Och hur lägga ner den igen efter urinering?

Mycket praktiska övningar


Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?

Lösningar och exempel på videoband.


Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna

istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.

Öppen forum


Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa

Bilder och ljudband


Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar

Berättelser ur verkliga livet.


Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?

Körsimulator


Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma

Rollspel


Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?

Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Missa inte denna ypperliga chans till bildning! Lycka till alla män! =)


   Morrn, morrn, sista chansen och annat

Godmorgon på er!
Ny dag, nya tag and thank God it's Friday.  Inte helt fel va'? Och vilken dag sen;
solen skiner, snön gnistrar i kapp med solen, fåglarna kvittrar, några minusgrader och vindstilla!
Verkligen inbjudande för en liten promenad!
Känna solen smeka ansiktet, höra snön knastra under skorna...
En dag för rekreation alltså!

Helg igen. Kan inte nog förundras över hur fort en vecka går. Bara sådär, så är det fredag igen.
Här är planerna inför helgen knappa, eftersom jobbet kommer att uppta en del av min tid.
 Mellan varven kommer jag i alla fall att ge mig själv tillåtelse till att varva ner, slappa och ha det lite skönt.
 Så ska det vara när det är helg. Allt lugnar ner sig, alla "måsten" minimeras...

Hörrni, ni har väl inte missat vad det är för dag i morron?
Alla Hjärtans Dag!
Nä, hur skulle vi kunna missa det egentligen.
Möter oss ju vart vi än går; reklamen för denna fantastiska dag. 
Många är buden om denna dags vara eller ikke vara, men överskattat eller inte, tycker i alla fall jag, att den kan uppmärksammas lite i alla fall. Sen behöver man ju inte överdriva.
Hos oss brukar barnen få varsin present och mannen brukar få en. Innehållet kan variera, men är oftast något i godisväg; gelé- eller chokladhjärtan till exempel.
Ja, och jag brukar få något av mannen. =)
Ibland bakar (hua, jag gillar ju inte att baka) jag en hjärtetårta, ibland köper jag bara något extra gott.
Får väl se hur det blir i morron. Har inte funderat riktigt färdigt på den punkten än.
För er som ännu inte kommit på vad ni ska köpa till den som betyder extra mycket för er, kommer här några sista-minuten-tips:



Äntligen en uppfinning som räddar skorna i regnet! =)



Nu slipper pendlarna få nackspärr när de sitter och somnar på tåget! =)



Äntligen en möjlighet att slippa bränna munnen av sig vid middagsbordet! =)

Hur kommer de på allt undrar man ju!
Ha en fin fredag!

   Tänkvärt



Idag var ingen bra dag och har inte känt för att blogga direkt...
Härmed säger jag tack och godnatt för idag!
Vi ses i morron

   I see you! =)


And so am I! =)

   Ny dag, nya tag, Cogito ergo sum och annat...

En ny dag nalkas och torsdag it is. Vet inte hur det går till, men lika fort som det är måndag, så är det torsdag. Mycket märkligt. Helg igen alltså. Jobbehelg den här gången. Inte särskilt upplyftande. Ska inte klaga egentligen, trivs ju och så, men fantastiskt tråkigt att jobba både lördag och söndag kväll är det. En gång i månaden infaller den här jobbehelgen. Ganska lagom ändå. Ger lite extra klirr i kassan, vilket tacksamt emottages. =)

Dagen idag, denna torsdag, vad händer med den då? Ja, idag bara måste jag få upp böckerna och försöka läsa. Blev inte så mycket av den varan igår, tyvärr. Har kommit av mig lite och det är inte bra. Senaste tentan tog verkligen musten ur mig och jag väntar fortfarande på att motivationen ska infinna sig igen. Men jag ifrågasätter, jag tänker, alltså finns jag och jag tror även att det finns hopp om att inspirationen ska återvända...I väntan på detta tar jag en liten bloggrunda. Det ska ju göras det med! =)

Vad gör ni denna hurblevdettorsdagsåsnabbtdageninnanhelgendagen?


   Amen åhh...

...hur trött är inte jag nu då?!
Nu blev klockan sådär mycket igen!
Fastnade i både tv och bloggande ännu en kväll, precis som vanligt!
Ja, och i telefonen såklart, med systern...=)
Har skrivit något mail sådär oxå...
Vilka fantastiska bloggar det finns alltså!
Det är en helt ny värld som öppnar sig, faktiskt...
Alla är inte innehållslösa och alla består inte enbart av meningslöst vetande...
Som min kanske gör...mer eller mindre...ibland eller just nu i alla fall =)
Tycker det är meningsfullt och kul anyway!
Livet är så allvarligt ändå, då kan jag väl få blajja ut lite här =)

Många bloggar är otroligt intressanta, gripande och välskrivna!
Blir väldigt tagen varje gång jag tar min lilla bloggrunda!
En favorit just nu är en tjej som mist sina tvillingflickor!
Hon är helt fantastisk på att skriva om detta!
Saknar ord!
Melissa - den här är till dig och dina änglar!


Kramar och godnatt!

   Lunch!

Efter förmiddagens powerwalk smakade lunchen fantastiskt bra!
Detta var dagens på menyn i Restaurang Rödhaken...



Kroppen har tillförts en massa ny energi - som ska omsättas i pluggeri =)

   Vad hände med våren?

Vad är det som händer? Snö nu? Ja, det är ju i och för sig inget ovanligt här i Skåne, kan ju komma snö ända in i April, men ändå. Började verkligen hoppas på att vi skulle slippa snö i år, att våren skulle komma tidigt. Men tji fick jag!

Sen å andra sidan är det ju ganska fint med snö. Och ett rejält snöoväder är nästan ett måste varje år, för att jag ska vara nöjd. Alltså då menar jag en riktig snöstorm, då man sitter inne i sin stuga och ser hur fönsterna blir mer och mer igenbommade för varje minut som går. Man vet knappt hur man ska ta sig ut. Kanske till och med strömmen går och man sitter med bara levande ljus, kan verkligen inte göra någonting mer än att umgås. Det är mysigt!
Sen måste man ju plötsligt ut och plumsa i snön. Alltså mitt i snöstormen, mitt i natten, om så ska vara. Klä på sig så att man ser ut som en michelingubbe och plumsa runt bland drivorna när snön yr omkring en. Härligt!

Men eftersom vi inte alls haft någon snö hittills i vinter började jag verkligen se fram emot en tidig vår. Då blir det plötsligt fel när det kommer snö i denna känslan. Blir ju kul för alla små kidz, om det får ligga kvar vill säga. Det är ju sportlov i nästa vecka så det hade ju varit perfekt på så vis om snön kommit för att stanna ett tag. Men hur ofta gör den det i Skåne? Sällan. Oj, det var verkligen en ambivalent liten utläggning samtal om snöns vara eller ikke vara...=) "To be or not to be - that's the question..."

Dagens agenda då, hur ser den ut? Pluuugggaaa! Har ju förträngt detta i flera dagar, men idag blir det nog svårt. Måste ta itu med verkligheten igen! Ligger lite efter nu. Men var tvungen att lyssna på min kropp, som verkligen sa stopp och det med besked!

Skulle ju behöva skotta lite snö oxå faktiskt. Har kommit mer än en decimeter och det håller på än. Inte lönt att skotta förrän senare, alltså. Bra ursäkt där! Kunde jag i alla fall skjuta upp det en liten stund till.

I eftermiddag väntar utvecklingssamtal med Ludwig. Måtte jag komma ihåg det bara. Är specialist på att missa såna tider, tyvärr. Men han har ganska bra koll själv. Har redan sms:at för att påminna sin förvirrade mamma om det. Duktig kille! =)



Vintervy från Kvarteret Rödhaken =)


   Frustrerande

Godmorgon på er allihopa!
Är det bara jag som har problem med min blogg eller?
Ända sen igår kväll har min strulat.
Kommer nästan inte in på sidan, laddar i en evighet och jag får trycka på "uppdatera" hela tiden.
Att lägga upp bilder är helt hopplöst.
Har ni oxå problem?
Eller det är min dator som håller på att säcka ihop?!
Det är väldigt frustrerande i alla fall!

   Gäääsp



Jag har faktiskt klarat av ännu en dag och är såå glad!
Åt lite granatäpple, sharonfrukt och kiwi nu ikväll
när jag kände att jag var lite hungrig - för det är jag, hela tiden!
Äter ju inte hälften av vad jag brukar göra!
Vet inte om jag ska berätta detta egentligen, men...
Jo, jag har ju redan berättat nästan allt...
Vägde mig idag och vågen visade på 79 kg!
Till mina 170 cm ö h!
Ja,ja, ska bli ändring på det juh!


...åhhh, vad jag är trött! Nu får det vara slut  för idag!
Förresten - utanför mitt fönster snöar det!
Bättre sent än aldrig, eller?
Hmmm, vill ju ha vår nu!
Godnatt och sov gott allihopa =)

   Bygglov och bloggande

Sitter här med datorn i knät och bara myser. Bloggar lite (läs mycket) och sneglar samtidigt på Bygglov, med dess lille godbit Matte...=)

Jag är så nöjd med min dag! Har varit både intressant, lärorik och spännande! Stadsarkivsbesöket var verkligen över förväntan! Väldigt inspirerande och vilken härlig kvinna/föreläsare vi fick träffa och lyssna på!

Jaha...och hur har det då gått med "mitt nya liv"? Bra faktiskt! Har inte trampat över några gränser alls idag heller. Det enda är väl att jag slarvat med vattnet. Kunde ju inte dricka för mycket medan jag var i stadsarkivet...=)

Efter stadbesöket bar det iväg till "svärmoren" på kaffe. And guess what? Fick äntligen träffa Erika och hennes lille 4-månaders goding, Anton...Sååå söt! Ingen lång träff, men bättre det än inget!

Sen bar det iväg till Filip (sonen). Eftersom han och flickvännen Emma åker till Stockholm i morron bitti, har jag lovat att ta hand om deras lille kanin så länge. Knappt en vecka ska de tillbringa i storstaden tillsammans med Emmas föräldrar, som alltså är bosatta där.

Nu ska jag kolla vidare på Matte, eller jag menar Bygglov, sen blir det väl en bloggrunda till ikväll, antar jag...=)

   Morrongympa

Tack så mycket alla goa läsare som gett mig respons och tips! =)
Peppar mig att gå vidare!


Oki, kanske inte riktigt ser ut såhär, men jag är i alla fall ute på en powerwalk. Inte dåligt det! =)



Kolla in byfånen haha (bjuder på den),
på väg ut på tur...

Frukosten är intagen, ska hoppa in i duschen, sen bär det iväg till Malmooee för studiebesök på stadsarkivet.
Hmmm, återkommer väl till det sen.
Ha en bra dag på er nu!

   Utvärdering Dag 1

Jag är så stolt över mig själv och min första dag (men det brukar ju va ganska lätt i början)!
Jag är är så tacksam över er alla goa människor som tipsat och peppat!
Jag är så taggad att fortsätta!
Yes!
Kvällen har jag avnjutit hos min älskade syrra. Vi har snackat och druckit mängder med kaffe. Kanske inte så bra, men vi har i alla fall inte ätit nåt till. Just nu håller jag på att försöka återställa vätskebalansen i kroppen. En bringare vatten ska väl kunna avhjälpa detta tänker jag. Kände mig även lite hungrig och har därför avnjutit en kiwifrukt och en sharonfrukt. Födointaget idag har ju inte varit lika stort som vanligt, så lite frukt innan läggdags kändes motiverat.
Låt mig se, vad har jag då fått i mig idag?
Min lilla räkmacka i förmiddags
Två deciliter vaniljyoghurt (0,5%) +
En deciliter Paulúns müssli (vanilj blåbär)
Ungefär två deciliter rotfrukter
150 gram lax
0,5 deciliter stuvad spenat
Två fruker
Cirka två liter H2O

Tror att detta är lite för lite av allt egentligen...
Men jag gillar att gå ut hårt i början. Vill märka resultat omedelbart för att bli peppad att fortsätta.
Nu ska jag fortsätta med mitt vatten en stund till.
Kanske inte så smart med tanke på tidpunkten, men, men...
Sen blir det att hit the sack för att orka med morrondagen.
Då är det MAH som gäller på em, men det blir en annan historia...
Tack och hej, leverpastej!



   Taggad!


Jag har bestämt mig nu! Jag kan inte lura mig själv längre! Spegelbilden ljuger inte! Det ska verkligen bli andra bullar här hemma. Startskottet gick idag faktiskt. Bägaren har runnit över för längesen, men motivationen har vägrat infinna sig. Vet inte varför, men idag kom jag till insikt.
Detta innebär att ni kommer att få följa med på denna, min lilla viktresa. Ska dock försöka att inte gagga alltför mycket om det, men ämnet kommer ofrånkomligt att vidröras lite då och då. Hoppas att det är ok och att ni står ut med det...=)

Efter min frukost idag blev det en kort, men rask och intensiv promenad. Ska försöka ta mig en sån varje dag faktiskt från och med nu. Sen är ju jag specialist på att äta för mycket de gånger jag äter, vilket är ganska sällan, två till tre gånger om dagen. De gångerna äter jag dock som om det var sista gången. Helt fel alltså! Däremot är jag inte en småätare som går och småäter hela tiden, utan äter jag så äter jag och då med besked. Usch!

Glömde väga mig i morse, så det får bli i morron, men vi snackar ju om minst tio kilo som ska bort. Sen ska jag inte glömma att mäta mig, eftersom det ibland ger mer motivation. När vågen plötsligt står stilla ser man på måttbandet att det faktiskt händer saker ändå.
Jag skulle verkligen behöva komma iväg på "riktig" träning, men det har jag faktiskt inte råd med, som den fattiga student jag är, utan "vardagsgympingen" eller det som man kan göra hemma och är gratis kommer bli min modell. Åhhh, jag känner mig riktigt taggad! Härligt! Äntligen!
Kanske får lättare att hålla mig till det jag lovat mig själv nu när jag faktiskt gått ut med det här i min lilla hörna oxå. Extra pepping är ju inte helt fel. Vill ju inte misslyckas inför er liksom...=)



Mycket mer av detta i fortsättningen alltså!

Nu ska jag gå och förbereda dagens lilla anrättning som blir ugnsstekt lax och  ugnsstekt sötpotatis tillsammans med andra rotfrukter. Till detta lite lättstuvad spenat. Mums!

Dagens:



 

   Måndagsdravel

Jaha, då har jag fått upp korpgluggarna i alla fall. Kan inte säga att jag är pigg, men åtminstone vaken. Natten har varit totalt sanslös. Har nästan inte sovit en blund! Kan det vara fullmånen som påverkat, kanske?

Dagen är ett fullständigt oskrivet blad. Finns massor att fylla det med, men vet inte riktigt vad jag känner för. Ingenting egentligen. =( Känner mig inte värst positiv idag, men det är kanske inte så konstigt. Vet så mycket att jag ska hem till föräldrarna och hämta en kattbur som Fille och Emma ska låna inför sin Stockholmstur på onsdag. Ska även till biblioteket för att inhämta inkomna avhandlingar som jag beställt. Dessa ingår i nuvarande kurs.
Får väl sedan försöka hitta såväl disciplinen som motivationen på något sätt, vet ej hur bara. Har en hel del som jag behöver läsa, men det är svårt, då ögonen har en förmåga att falla ihop så fort kurslitteraturen hamnar framför dem. Bah!

Ska även försöka komma igång med ett sundare liv och leverne. Inte stoppa in så mycket skit i min stackars kropp! Även detta är svårt att påbörja i det stadium som kroppen idag befinner sig i, dock inte omöjligt! Detta vill jag göra dels för att kroppen verkligen behöver sundare vanor och dels för att beach-09 närmar sig med stormsteg. Vill inte ligga på Playa Del Mossby och se ut som en strandad val juh...=)

Ska försöka undvika den här fällan, som jag så ofta faller i;
Igår kväll smidde jag tusen planer, i morse gjorde jag som vanligt (kinesiskt ordspråk)

Nä, nu ska jag gå och göra iordning en god och sund frukost till mig; kokt ägg, fullkornsbröd och lite grönsaker. Hmm, lät sådär faktiskt...

Update: Kompletterades med lite räkor, sallad, citron och liiite majonnäs - vips så fick vi en räkmacka...Mums! (och ganska sunt ändå) =)
Nu - en liten rask promenad!

   Saknar ord...

...för att beskriva hur trött jag är. Låter därför bilden tala så länge...



...och återkommer när jag är vid medvetande...

   Goderafton från Afrodite =)

Tänkte bara titta in och berätta att jag verkligen lyckats med min söndag! Har inte gjort många "ärliga" handtag och jag har njutit av varenda sekund! Härligt. Mannen och jag hade ett litet På spåret-race i eftermiddags, vilket innebär att vi satt och kollade på tre veckors missade program. Vi hade ju ändå inget annat för oss och det är söndag! Är ju ett litet dilemma på fredagar, eftersom man vill se Let's Dance oxå och dessa program krockar ju... Verkligen ett  i-landsproblem", men ändå =) Om man hittar lösningar så är det väl bra... =)
Nu - hänga dagens sista maskin tvätt, sen "söndagsfilm" med mannen och kanske även Ludwig...Najs!
Ni får ha en fortsatt härlig söndagskväll! Vi ses igen i morron! Godnatt!


   Söndag och funderingar

Jaha, då var det söndag igen. Var tusan blir en helg av egentligen? Den går så himla snabbt så att man knappt hinner reagera. Pang - så är det måndag igen! Konstigt är det. Alla människor säger likadant - att tiden går så fort. Och då är det verkligen människor alla kategorier; barn, vuxna, pensionärer, alla! Jag kommer ihåg när jag var liten. Då tyckte jag att en helg var lång, jag hann med hur mycket som helst. Det kändes att man var ledig, man hann liksom med att vara ledig. Det verkar inte som om barn idag känner så. Mina barn tycker att en helg går jättesnabbt och att de inte hinner med någonting. Sommarlovet tyckte jag varade i en hel evighet. Idag försvinner ett sommarlov bara "sådär". Barnen är nästan stressade när sommarlovet börjar, för de vet att snart står de där igen - första morronen efter sommarlovet. Likadant är det ju med semestern. Försvinner bara "sådär", så är det dags att börja jobba igen. Det är märkligt det här med tid, den borde ju hålla samma hastighet då som nu. Det kan ju inte vara så att tiden går snabbare idag än för trettio år sen. Men det är ju så att vi har så mycket mer att fylla tiden med idag jämfört med för trettio år sen. Oj, det blev kanske snurrigt och rörigt - "Afroditefunderingar"... =)

Ludwigs födelsedag blev hur lyckad som helst. Alldeles för mycket att äta, vilket frosseri! Massa mys med alla barnen och deras respektive blev det såklart. Kan aldrig bli för mycket av det dock. =)
Vi hamnade framför melodifestivalen (tyvärr kanske, eftersom det aldrig blir som man själv tycker). Precis som vanligt; några bra låtar, som det inte gick särskilt bra för (med undantag för Alcazar, som var jättebra och gick vidare), många dåliga låtar, som på något magiskt sätt gick  vidare. Man undrar vad det är som andra hör som inte man själv hör...?! Jaja, förutom "floppen" med melodifestivalen hade vi en jättemysig kväll tillsammans allihopa. Nä, ska inte överdriva. Trots allt har ju melodifestivalen ett underhållningsvärde och Petra Mede var ju bara för skön (om än lite överdriven emellanåt). Anyway - Ludwig var nöjd, alla var nöjda - då är mamma nöjd! =)

Söndag it is. Vad står på dagens program då? Allra först - tvätta! Bädda, plocka undan efter igår, fixa och dona i vanlig ordning alltså. Får väl se vad dagen i övrigt har i sitt sköte. Söndagen är en sån där dag då jag tycker det är helt ok att göra just ingenting. Helt ok, faktiskt. =)

   Grattis Ludwig!



Den här coolingen fyller år idag!

Idag firar vi, som sagt, vår minsting, som fyller 14 år!
Vid scones-frukosten blev den unge mannen gratulerad med ett spel till Wii (Mariokart), Scrubs (säs. 6)
och några filmer. Allt enligt ynglingens önskelista. =)



Han ser ganska nöjd ut faktiskt =)



Ludwig samtalar med moster Camilla,
som oxå vill gratulera.



Snabbt ska det gå,
så att man kan få äta scones!

Just nu hörs vilda röster och en och annan svordom från ovanvåningen. Där sitter nämligen tre stycken bröder och spelar Ludwigs nya spel. Verkar som om det engagerar dem allihopa. =) Trots att de är lite äldre kan de fortfarande aktivera sig tillsammans, vilket är underbart. Att bara sitta här i soffan och höra deras engagerade tillrop och samtalande är helt fantastiskt. Det gör mig alldeles varm som mamma!
Nu ska jag förbereda lite inför kvällen. Måste ju duka lite långbord idag, eftersom både Simons flickvän Klara och Filip och Emma kommer för att fira Ludwig. Härligt! Hela min stora, goa familj samlad. Me like! =)
Återstår bara för mig att önska er alla en fortsatt härlig lördag!

   Prioritera mera!

Alltså jag gjorde inte allt det där...Får nästan dementera föregående inlägg. Nädå, jag gjorde en del i alla fall. Inget petande och återvinnande, men har i alla fall rensat bort det. Bara det! Lilla ninisen har fått fint hos sig oxå, såklart. Badrummen städade. Sen blev det verkligen bara en quickstep med dammsugaren! Inget slowfoxande här inte! =)

Var och fikade med moren och faren, alltid mysigt. Handlade lite gotter till ikväll, lösgodis faktiskt och lite pistagenötter, mums. Har förberett maten lite oxå, lagt kycklingen i terriyakisoyan tillsammans med vitlök och ingefära, så att den marineras lite. Nu återstår bara att kasta lite vatten på kroppen (och eventuellt en powernap), sen finns det hopp om en riktigt najsig fredag! Helgen kan börja, mina vänner! =)



   Ny dag nalkas

Och den är grå, trist, regnig och j-lig. Såhär ser min view ut från ytterdörren idag. Inte särskilt upplyftande faktiskt.



Sen å andra sidan ser Magnoliabusken ut såhär. Det finns nog gott hopp om våren ändå. Fast inte idag.



Om några veckor kanske? Längtar efter att komma ur vintermörkret. Vår!


Dagen tillägnas hemmet, som fick vara utan den planerade kärleken igår. Idag måste här röjas lite. Pantas och återvinnas. Är ju så skönt att slippa hålla på för mycket med städ på helgen. Då vill man bara vara ledig, eller hur?

Morgondagen tillägnas Ludwig. Det är hans födelsedag - 14 år! På sina födelsedagar får boyzen här hemma bestämma hur dagen ska se ut; vad som ska ätas och göras. Enligt uppgift inleds den med scones, följt av Chili Con Carne och senare marängtårta. Inte helt fel, om ni frågar mig.

Fredagskvällen blir en lugn soffkväll. Mannen kommer hem något senare än vanligt. Lagom till Let's Dance faktiskt. Perfekt.
Ska bli kul att fixa till maten sen. Alltid extra roligt när man ska laga nytt. Är så spänd på hur det kommer att smaka. Som sagt, många olika smaker trängs ju i receptet. Ska bli intressant att se hur de harmonerar. Får väl se. Återkommer till det.
Nä, nu ska jag fatta lite tyckte till min dammsugare. Och till tidnings- och reklamhögarna. Och till petsamlingen. Och till lilla kaninburen. Och till tvätthögarna. Och ...Puh! Redan trött på det. Bara vid tanken. Positiva Arne här idag.
Tanken är i alla fall att jag ska vara färdig med hemmet vid elva, då jag ska hem till föräldrarna och ta en fika.
Så - dags att skrida till verket!

   Nattizkramar...


...to all of you from me!

   Älskar orkidéer =)



Orkidén är en av mina favoritblommor!
Var bara tvungen att visa upp två av mina praktexemplar. =)
De är tagna med mobilen, vilket förklarar den lite dåliga skärpan.
Förstår mig inte riktigt på att överföra bilder med kameran, förstår ni...Haha. Dålig!
Men visst ser ni att de är fina?
Det är faktiskt som de blommar om oxå, så det så! =)

Förresten!
Kollade runt lite på nätet innan på sidor med "lyxdroppar"...

shopping4net.se är ännu billigare med de xtravaganta dropparna, så ni vet =)
Blev minsann lurad på 30:- på den lilla flaskan jag köpte.
Kanske till och med har ännu bättre utbud faktiskt. Ska kolla vidare...
Hmm, den här sidan är helt klart bättre...Nja, kanske inte...
Ni får helt enkelt kolla och bedöma själva =)
De har lite olika utbud, det kan man konstatera i alla fall.
Och priserna kan skilja lite från droppar till droppar.
Good Luck! =)

Kylie Minogues "Darling" är oxå fin faktiskt. Fick inte med den innan.
Listan kan naturligtvis göras mycket längre...=)

Nu över till spisen - Fyllt franskbröd står på dagens.


   Recept.nu

Fredagens middagsanrättning: Nasi Goreng Nostalgia (The Ardy Strüwer version)



Ingredienser:

Ris för 4 personer

1 tsk curry
1 påse saffran
salt
1 msk olivolja
4 st kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
6 st ägg
salt och peppar
terriyakisoya eller ketjap benteng soja
0.5 st purjolök, hackad eller 1 dl gräslök
2 knippen sparris
2 msk rostad lök
1 knippe koriander


Gör så här

1. Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran, curry och salt. Hacka kycklingen i små bitar. Hacka löken, vitlök och ingefära i små bitar.

2. Vispa 6 ägg i en bunke tillsammans med peppar och salt.

3. Stek kycklingen i olivolja på låg värme tillsammans med sambal oelek. Blanda i lök, vitlök och ingefära. Häll över terriyaki eller ketjap sojan i pannan.

4. Tillsätt gräslök eller purjolök i äggsmeten. Stek äggen i en stekpanna till 2 omeletter, cirka 5-10 minuter. Rulla ihop omeletten till en rulle. Skiva den i ringar.

5. Skär sparrisen i småbitar. Servera nasi gorengen och omeletten på riset. Strö rostad lök över riset och sparris. Toppa med koriander.

Många och ganska speciella smaker (ingefära, saffran, sambal, koriander) brottas i detta recept, men tycker det låter så pass spännande att jag bara måste prova det!


   "Luktegott"

För att återknyta till gårdagens lilla frågelek om Afrodite, tänkte jag fortsätta med lite mer meningslöst vetande om densamma. Kanske kan återknyta lite till frågan om "vad jag är intresserad av", kanske inte. Det är i alla fall något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat - Väldoft! =)
Jag har precis fått nys om nordicfeel.se - en sida som är full av väldoftande små flaskor för både honom och henne. De påstår själv att det är både "bättre och lättare än taxfree". De har långt ifrån allt, men de håller faktiskt ganska skapliga priser. Håller just nu på att navigera runt bland alla godsakerna. Är så sugen på att beställa, men hela skåpet är fullt av dylika dyra droppar så, kanske svårt att motivera inköp utav ännu en flaska. Eller inte. Ponera att det blir jordbävning igen (hope not!), alla flaskorna spricker, eller att badrumsskåpet exploderar (hmm, inte särskilt sannolikt kanske, men ändå), då måste jag ju ha en ny liten flaska på ingående, eller hur? Inte sant Nille? Det måste jag ju...=)
Nedan följer några "måsten" på Afrodite's väldoftshylla:

Favoriten, alla kategorier! Dolce Gabbanas "Light Blue": Den bästaste av de bästaste, alltid!

Diors "Addict 2": En riktig goding! Somrig och lätt.

Estee Lauders "White Linen":A La Nostalgica! Finns alltid i hyllan.

Calvin Klens "Euphoria": En ny favorit!

Lancômes "Hypnose": En goding! Ganska tung, men fantastisk.

Elizabeth Ardens "5th Avenue": Gammal goding som aldrig blir fel!

Versaces "Bright Crystal: Inte haft själv än - men helt underbar!

Om - jag säger om, det blir ett inköp idag blir det nog denna. Euphoria Blossom(CK). Kanske.

Det här var verkligen bara ett urval, men ni kanske får ett hum om vad jag gillar?
Lyxdroppar...Ahhh! Över till nordicfeel igen!

Pssst...Det blev en 5th Avenue istället för Euphoria Blossom. Bara 199:- juh...=)


   Vaken (eller uppe iaf)

Efter fem timmars sömn är jag uppe igen och försöker få resten av folket att vakna här hemma. Inte det lättaste. Men det ska gå...=)
Fy, vilken sen kväll/natt det blev igår. Kände verkligen inte för att gå och lägga mig vid tolv, då jag pratat färdigt med syrran. Fastnade i olika bloggsidor. Något som känns igen? Väldigt lätt hänt, om ni frågar mig! Att det kan vara så kul att kika in i, kända som okända, personers liv...Ett visst mått utav nyfikenhet spelar väl in...Kvittar, för kul är det!

Dagen blir en riktig ego-dag. Bara göra sånt som jag verkligen känner för. Har fortfarande inte haft en riktig sån dag efter förra veckans pärs. För mig kan en ego-dag innebära städa, tvätta, fixa och dona här hemma. Det kommer det även att bli idag. Så är här ju fint inför helgen. Lyssna på musik på hög volym, dammsuga lite, blogga lite, fika lite, handla lite...Bara det att ha huset för sig själv är härligt...
En annan ego-dag kan innebära en träff med någon vän. Gå och fika och bara sitta och snacka bort en hel dag. Det blir det nog inte idag, eftersom alla är upptagna. Ja, de kan inrymma mycket våra ego-dagar...Eller hur?
Önskar att jag hade haft råd med en sån där riktig "fixaafroditedag", med massage, fotvård, ansiktsbehandling, frissan, eller varför inte en riktig spadag...You name it! Men alltså, en fattig student har inte råd med det! Tyvärr! Men det kommer, jag lovar. När jag är färdig lärare och jobbar heltid...Då ska jag ta igen saker, jo,jo...=) 
Det jag möjligtvis tar igen redan idag är lite förlorad sömn. Kommer nog att ta en liten paus (fem minuter på den lilla visaren) i soffan någon gång under dagen, så att jag är fit for fight ikväll. Nä, jag ska inte göra något speciellt, men behöver ju inte sitta och sova i soffan i alla fall...
Första punkten på dagens agenda är: Läsa tidningen tillsammans med ännu en mugg av "det svarta giftet". Återkommer senare.




   "Meninglöst vetande"?

Ja, här sitter jag och sitter. =) Var runt lite i bloggdesignvärlden och hittade en sida med olika "tester" man kunde göra...
Tänkte "varför inte" - känner inte riktigt för att gå och lägga mig ändå...
Har ju inte berättat så mycket om mig själv heller. Å andra sidan är inte detta så uttömmande fakta, men tyckte det kunde vara en kul grej...=)
OK, here we go!

Hur bor du: En stor villa med tre plan = mycket att städa
Brukar du komma i tid: Nja, är väl det mest sanningsenliga svaret...Försöker, men är en obotlig tidsoptimist
Hur lång är du: Lite för lång i mitt eget tycke (mest för att mannen är lika lång=aldrig högklackat) 170 cm ö h
Kan du laga mat: Oh ja (ödmjukt eller hur?). Tycker dessutom att det är roligt!
Vad jobbar du med/pluggar du: Är inne på min åttonde termin ti mitt pluggande till gymnasielärare i svenska/historia
Vad har du på dig just nu: Favoritplagget - jamisen =)
Har du någon fobi: Usch ja fy - en uttalad spindelfobi!
Hade du en bra kväll igår: Ja, verkligen, gjorde inte många knyck, softade framför TV:n och datorn
Vilket är ditt senaste inköp: Till Ludwig - tröjor och en skjorta, till mig själv - en stickad kofta (flera veckor sen faktiskt)
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe, tack!
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Fick o fick, lånar ju det mesta - från CSN alltså
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, som en stock!
Vad hade du sönder senast: Ett vinglas - råkade slå av foten
Vem snackade du med senast: Hehe - min syster (vilket det oftast är)
Varm favoritdricka: Kaffe igen (drink: Lumumba)
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Generellt - bubbelvatten - inget släcker törsten som det! En varm sommardag - En stor, kall öl!
Alkoholhaltig favoritdricka: Hehe...Rödvin!
När gjorde du senast något riktigt dumt: Oj, det händer ju hela tiden...svårt att säga på rak arm...får återkomma om detta!
Saknar du någon just nu: Min man, min son som flyttat hemifrån, en katt...Är trots allt ganska nöjd ändå =)
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Ljuga, vara oengagerad, snacka för mycket på morronen...vad jag kom på just nu...
Någon jag stör mig på: Hmmm, inte rätt forum att gå in på det va...?
Intressen: Recept och följaktligen matlagning...Usch oxå en svår fråga såhär sent...=) Bloggning oxå såklart ;)
Senaste person du kramade: Ludwig, yngsta sonen =)
Senaste person du ringde: Mannen =) som arbetar på annan ort och därför veckopendlar...
Senaste person som ringde dig: Hehe...syrran igen =) Varje kväll (nästan) same procedure...
Vad drack du senast: Pulverkaffe faktiskt, hemma hos Fille och Emma
Vill du ha barn: Ohhh ja! Men jag får väl nöja mig med de fyra jag har...Kommer ju barnbarn oxå, förhoppningsvis =)
Längtar du till din nästa födelsedag: Nja, har väl slutat med det...Man blir ju inte yngre direkt...
Har rakat dina ben någon gång: Nä, jag kör med flätor ;)
Är du sugen på något nu: Absolut! Choklad hade inte varit så dumt...
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Usch, vill knappt svara på den...åtta kanske?
Använder du hudkräm: Aber natürlich! Annars hade man väl krackelerat?
Attraheras du av män med skägg: Absolutely not! Vad säger man..."Len som en barnar-v" -me like!
Micro-pop eller poppa själv: Micropop! Som "Popvig" (internt) poppat =)
Brukar du baka: Nä, nä och åter nä...Var och en till sitt så att säga...
Röstade du i det senaste valet: Ja, absolut.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Nja får väl svaret bli - är ganska trött på att vara fattig student, men annars helt ok. Har ju underbara barn som jag är otroligt stolt över till exempel. Det är jag nöjd med!
Vilken låt lyssnade du senast på: Kommer inte på vad den heter..."Come on over" kanske? En Nirvanalåt i alla fall...
Har någon annan sovit i din säng inatt: Nä, bara Me, Myselt and I.
Vad tycker du är äckligt: Det första som slog mig: Jackass och program som...vad heter det nu? Där de tävlar om vem som kan äta mest av det ena äckliga efter det andra, gräshoppor och skit...Eller program där de tävlar om vem som kan äta mest av någonting - Riktigt äckligt!
Har du pengar på mobilen: Ja, det hoppas jag verkligen! =)

Men herregud! Nu e ju klockan nästan halv två! Tiden går fort när man har roligt sägs det ju...=)
Nu måste jag verkligen hitta bingen!
Ses i morron, hoppas jag!
zzz ZZZ zzz

   Nattiz-Nattiz...


...på er alla!
Sov gott!

   PUH! =)

Efter en hektisk men härlig dag är jag nu hemma igen. Sitter i soffan med lappisen i knät, sneglandes på Efterlyst. Ska snart iväg och hämta hem söner; en som är hos flickvännen och en som är hos en kompis...Sen ska jag bara fortsätta mysa. Vill knappt gå och lägga mig, vill inte att denna härliga dag ska ta slut. =)

Dagen har som sagt varit hektisk. Men jag fick ihop den =) Förmiddagen löpte ganska lugnt, eftermiddagens "föreläsning" kommer jag inte ens att kommentera...Det är inte ens värt det! Men sen började det roliga...=)
Ludwig, som skulle ha blivit hämtad vid Centralen, kom istället bort till Orkanen. Fikade lite i cafeterian, sen tog vi hissen upp till biblioteket, bara för att jag ville visa honom det...Man kan inte ha varit i Orkanen utan att ha sett detta underbara bibliotek!
Vidare sen till Mobilia (faktiskt...har inte varit där på skitlänge...föredrar Nova Lund) och lyckades faktisk shoppa lite kläder till honom...=)
Hämtade Fille och Emma, handlade. Sen lagade vi alla fyra mat tillsammans - najs! - Flygande Jakob blev det - skitgott!
Tack för idag Emma och Fille och välkomna på lördag (då vi ska fira en viss 14-åring)!
Återkommer sen igen, måste köra iväg nu! =)

   Hektisk dag

Ja, det blir en hektisk dag idag. Har precis kommit hem efter ett tandläkarbesök med yngsta sonen. Och ja, det skulle han klarat själv, men han ville ha sin moder med sig. Klart hon följde med =). Nästa tid idag är halv tolv. Då ska nästa son (i den stora skaran) köras till flickvännen. De är båda sjuka och hemma och menade att då kunde de lika gärna vara sjuka tillsammans...Såklart att de kan =)
Kvart över tolv styr jag bilen mot MAH för föreläsning till tre. Under tiden har yngsta sonen tagit tåget in till Malmoe och han hämtas upp på Centralen. Sen bär det iväg för inhandling av några tröjor till honom. Har ju nästan inget att ta på sig, stackaren ;) Nädå, han är faktiskt i behov utav lite nytt, så det är ok. =)
Nästa anhalt blir Holma. Hämta upp Fille och Emma, köra till Coop för en liten inhandling av föda. Sen ska Ludwig och jag stanna hos dem, laga mat och intaga en liten enkel anrättning tillsammans, alla fyra. Ska bli riktigt najsigt! =)
Någon gång under kvällen ska Simon hämtas hem från Klara och sen är det äntligen dags att "hålla kväll". PUH!
Återkommer ikväll. Nu - in i duschen. Wiii...


   Pssst...


...skulle bara kolla om ni var kvar...=)
Går och nannar nu...
Gör det ni med!
Vi ses väl i morrn...=)
Kramizar

   Relaxing-time =)

Ikväll blir inte många knyck gjorda minsann...(inte på hela dan heller för den delen).
Känns som om jag blivit överkörd av en truck.
Kanske (faktiskt och mycket ovanligt) håller på att bli sjuk?
Inte konstigt, eftersom halva familjen är dålig...Får väl se vad som händer...Känner mig "skum" iaf...
Dagen har spenderats med läsning, varvat med lite social verksamhelt - pappsen kom hit och fikade - alltid mysigt!
Fille kom inom efter jobbet innan han skulle åka hem till Malmö (känns fortfarande konstigt att säga det, men håller på att vänja mig =))
Har just betat av tisdagens avsnitt av Halv åtta hos mig - måste absolut skriva ut det där Nasi Goreng-receptet!
Verkade ju hur gott som helst! Spännande smaker tillsammans!
Inhandling utav kyckling inför helgen alltså...=)
Resten av kvällen kommer även den att gå i lugnets tecken...
Zappa på TV:n, har ingen aning om vad den fortsatt har att erbjuda, men slötitta kan man ju alltid...
Ska nog ta en liten runda ut i cybervärlden oxå, kolla lite bloggar, kolla facebook, ja lite av varje...
Försöka komma isäng lite tidigare ska bli ett mission ikväll - and not impossible, I hope =)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

   Denna e najs!

En fantastisk version av en underbar låt! =)
Lyssna på den (särskilt du ,Ludwig)



Nu - laga mat! Fick precis veta att älsklingarna håller på att svälta ihjäl, stackarna ;)
På menyn - Tacos - enligt önskemål från Victor Hårfager...=)
Ses säkert snart igen...=)

   Kramizar...


...till alla mina goa pågar!
Tack för att ni är de som ni är - underbara! =)
Kramar till er alla fyra - och Simon o Fille - Krya på er!

   Hallååå



Är ni vakna? Jag är. Huset är nu tomt eller ja, nästan. Simon fick stanna hemma från sin praktikplats idag. Han är superförkyld och har åter krupit till kojs. Annars är det bara me and my books and my computer. Känns bra idag faktiskt. Ska läsa så att ögonen snurrar. Här finns absolut annat som skulle behöva göras, men men...
Jag sa till syrran igår att det hade kvittat om här kommit in tolv newfundlandhundar och åtta golden retriever, det hade inte märkts. Men ok. Jag överdrev nog lite där. =) Men det kommer en dag i morron och dammråttorna brukar inte försvinna någonstans. De finns kvar vare sig man vill eller inte. Det där "pedanteriet" har jag fått släppa för längesen...Först med fyra kids...Då fanns varken tid, ork eller lust att lägga en massa tid på att vara pedant. Viktigast var ju barnen. Numera tar något annat nästan all min vakna tid (ja, ni vet vad). Nä...nu flyter att tankarna iväg nån hel annanstans än vad som var meningen =) Dags att fokusera!
Ha en bra dag!
Nu - över till böckerna.

   The Wall...

...är ett helt underbart album med Pink Floyd...(CD1 framförallt),
med en massa "godinglåtar"...
En CD att återvända till vid alla möjliga känsloyttringar...
Idag kände jag ett väldigt Pink Floyd-behov, faktiskt...=)
Tänkte bjuda på en av favvislåtarna...=)
Hmm, videon kanske inte alltid är så tilltalande,
men det kan man bortse ifrån och bara lyssna...
Lyssna och njut!



Under tiden ska jag planera för morrondagens läsning...
Hmmm, blir nog inte en så tidig kväll som jag planerade, after all...=)

   Ahhh

TV-kvällen kan börja...med Halv åtta hos mig - ett måste för matlagningsfantaster...Lite kulknäppt brukar det kunna bli och man brukar även kunna snappa upp lite bra mattips...Inte helt fel...
Efter detta - Simon och Thomas - de bästaste designerna av dem alla...=)
Ja, nu har vi ätit och myst lite, killarna och jag. Blev dock inte långvarigt...Tonåringar som ska umgås med polarna...Klart at de ska! =)
Blev lite Betapet med Fille innan han begav sig till min käre broder...Hmm, jag fick duktigt med stryk kan jag säga...
Nu är det jag, TV:n och min dator för hela slanten, innan det blir dags att hit the sack, vilket förmodligen blir ganska tidigt med tanke på senaste veckans "vanor".
Nu till TV:n!

Ses sen

   Dagen D - kom, gick, segrade...

Tentan är inlämnad, nya kursen är inledd - nog om det!

Jag har fått tillbaka mitt liv and I love it! =)
Dagen går i kärlekens tecken - med min härliga familj
(tyvärr är mannen iväg på jobb igen,
men med alla härliga killar iaf - Me like!)
Ja, även den äldsta sonen kommer hem faktiskt =)
Ska bara softa, njuta, slappa, zappa, ja, allt det där goa
som inte funnits den senaste veckan...=)
Hoppas att ni oxå får en härlig eftermiddag och kväll!
Det kommer jag att ha!
Vad ska ni göra denna måndagskväll förresten?
Kanske ses vi senare?!
Kramizar

Ps. Gör som jag idag:


   Rise and Shine!




Jaha, det är bara jag...=)
Är ni pigga och vakna idag?
Inte jag direkt, men det gör detsamma nu,
för det är dagen D!
And that fells so good! =)
När jag kommer hem idag kan jag göra vad jag vill!
Sitter just nu vid datorn och fnular på det sista.
Snart klart för inlämning...
Måste återgå, men hörrni - Ha en underbar dag!
Kramizar

   A smile from heaven

Ja, nu känns som om jag är färdig. Och det är jag i dubbel bemärkelse. Ja, min text är "färdig" eller så färdig som den kan bli...och jag själv är totalt färdig; slut, utmattad, ledsen...Skulle kunna fortsätta i det oändliga, men jag tror att ni får ett hum om vad jag menar...=)
Nu återstår att se hur pass texten håller, men det är ju ett senare problem...Brukar ta tre veckor innan resultat kommer...
Under tiden börjar nästa kurs...Första veckan utav denna (dvs. med start i morron) ska jag tillåta mig att bara "va". Jag känner att jag behöver det. Ska bara göra vad som faller mig in. Inga måsten. Inget läsa eller skriva, om jag känner att jag inte orkar. Måste pausa. Det är sunt att pausa. Låter som ett mantra detta. Jag måste överbevisa mig själv om att det är ok att pausa...Haha...Ska reflektera över ditt och datt...Nu när jag kan och är "ledig"...För övrigt ska jag bara vara jag-ego-me and myself...=)

Veckan som följer - i korthet:
Måndag - föreläsning, får jag väl gå på...(eventuellt, kanske)
Tisdag - gör jag ingenting, ingenting, ingenting...=)
Onsdag - ska jag äntligen få träffa lille A. och hans fantastiska mamma och pappa. Snussa lite bebbe =) me like!
Torsdag - föreläsning (tror jag, kanske)
Fredag - ta igen förlorad tid med min underbara familj! =) I like, like, like...
Lördag - fira Ludwigs 14-årsdag! My good, vad tiden gått fort. Detta är alltså minstingen...Som fyller 14!
Söndag- gör jag ingenting, ingenting, ingenting...

Ja, det var nästa vecka - i korthet...Jag älskar den redan!
Känner mig fri som fågeln...=)



Nu ska jag titta på "söndagsfilm" med mannen.
Godnatt och sov gott! =)
See you tomorrow!

   Skrivkramp...

...har jag drabbats av och det är inte kul!
Men det här är kul...=)



   Dagen före dagen D



Tänkte bara önska er en fin söndag!
Min dag består i att försöka reda ut "messen" som jag lämnade igår...
Var beredd att kasta in handduken där ett slag, men det ska gå...
Skam den som ger sig...=)
Alltså - ny dag, nya tag...
Vad gör ni idag då?
See you later!

RSS 2.0