Receptdags

Tyckte det var längesen ni fick nåt recepttips...
Detta tänker jag laga till helgen...Sugna? =)


Fläskfilé med mangochutney

 

4 portioner

 

tillagningstid ca 30 minuter

Ingredienser

finns som ekologisk vara500 g fläskfilé, i strimlor
 1 msk flytande margarin
finns som ekologisk vara1 äpple, i tärningar
 3-5 krm salt
finns som ekologisk vara1 krm svartpeppar
 1 tsk curry
 1/2 krm kajennpeppar
 2 1/2 dl mellangrädde
 1 tsk maizena stärkelse
finns som ekologisk vara1 dl mellanmjölk
 1 msk mango chutney
finns som ekologisk vara4 portioner ris, kokt
 1/2 färsk ananas eller 1 burk (230 g), i bitar
 ananasringar, i bitar
finns som ekologisk vara1 banan, i skivor
 ca 1 dl saltade jordnötter

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

Lycka till!

Sov Gott på er allihopa!
See you tomorrow!

 
 

Tillagning

Fräs köttet i fettet i en stekpanna. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney och låt sjuda 2-3 minuter.


Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Vinrekommendation

När färsk frukt används i maten kan ett rött vin upplevas alldeles för strävt. Så vi väljer ett fruktigt och smakrikt vitt vin.

Gallo Turning Leaf Chardonnay har en aningen smörig fatkaraktär och inslag av vanilj, tropisk frukt och gult äpple.



Kommentarer

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0