Slut som artist...



Nja, jag gråter väl inte riktigt än, men det är inte långt ifrån...Känner mig helt tom, helt urblåst, helt fucked up, worn out...
Jag kan inte få fram vad det är jag vill säga...Kan inte få ner det på ett papper...Det är jättejobbigt!
Jag fick helt enkelt lämna tentan för idag, orkade inte mer...Jag gav mig istället iväg för att handla. På vägen till affären hängde tårarna väldigt långt utanför ögonen och jag fick en besvärande tyngdkänsla i bröstet, nästan som ångest...Det gjorde mig lite rädd faktiskt...(been there, done that...) Detta fick mig att börja fundera och jag känner ett behov av att försöka reda ut mina tankar...
Om jag tittar tillbaka på mina senaste år kan jag konstatera att jag nu studerat (oavbrutet) i 5,5 år. Började med två år på komvux, sedan lärarutbildning, där jag har läst svenska i tre år. I höstas började jag läsa historia och ska göra detta i ett år till. Detta är alltså min andra termin i historieämnet. Sista terminen på lärarutbildningen (våren 2010) kommer jag att återkomma till svenskan, göra min slutpraktik och skriva examensarbete. Jag är då färdig lärare. Finally! Detta är både en underbar tanke, men även skrämmande. Jag är just nu inne i en väldigt ifrågasättande fas...Ifrågasätter allt; livet, mig själv, mina kunskaper, min omgivning...Ja, allt!
För att återgå till pluggandet...Svenskan och historia är oerhört olika upplagt. I svenskan hade vi mycket varierade examinationsformer. Ibland hade vi salstentor (usch), ibland var det hemtentor, ibland var det uppsatser och även muntliga examinationer förekom. Även frekvensen i examinationerna var väldigt olika beroende på  vad vi läste. Ibland examinerades vi för en hel termin, ibland kunde det vara en fempoängstenta, ibland en på tio poäng.
I historiestudierna ser det mycket annorlunda ut! Här är det bara hemtentor (vilket jag faktiskt gillar, eftersom jag under denna formen lär mig mest) och inga muntliga examinationer alls. Mycket få diskussionsforum och väldigt få seminarier...Ungefär en gång i månaden sker en examination...Då i formen av en hemtenta eller uppsats...En gång i månaden - det är ganska ofta! De dagarna/veckorna som man är ledig från studier är lätträknade.
Det tillstånd som jag just nu befinner mig i är nog en produkt av allt ovanstående nämnt...Det är kanske inte konstigt, jag vet inte. Jag vet ingenting för tillfället. Mer än att det är slutskrivet för idag. Jag kände att jag behövde få ur mig lite funderingar. Det känns skönt. Ventilera mina tankar lite...
Nu ska jag ta mig an dagens middagsanrättning som blir kycklingfilé, vitlöksspäckad och inlindad i bacon tänkte jag. Hasselbackspotatis till detta. Bearnaisesås och ugnsgrillade grönsaker som tillbehör.
Jag ska nu försöka skaka av mig mina olustkänslor och ha en najsig kväll med min familj. De som är hemma vill säga. En av de hemmavarande sönerna är hos sin flickvän ikväll, så det är en liten skara om fyra som ska dinera tillsammans. Nu återstår bara för mig att önska er som tittat in i min lilla hörna, en riktigt härlig lördagkväll.
Over and out! Take care!

Kommentarer

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0