Vilken dag!

Åh, jag är alldeles till bredden fylld av nya kunskaper, funderingar, intryck och i viss mån insikter!
Vet knappt var jag ska göra av allt!
Jag vill börja skriva...nu! =)
Men jag är för trött...eller?
Vet inte, men jag måste ta en paus nu i alla fall.
Har varit hemma i två timmar ungefär.
Pratat lite med sönerna, som för övrigt varit alldeles fantastiskt duktiga på hemmaplan med markservicen och allt.
Jag är så stolt över dem! =)
Åh, vad det är skönt att de är stora, kan ta vara på sig själv och faktiskt kan ta ansvar då det gäller.
Underbart!
Tack killar för att ni är såna underbara individer, som gör ett mammahjärta så stolt! =)

Dagen idag har varit en märklig dag...=)
Nä, den har varit helt underbar!
Jag har samtalat med B. och fått ta del av hans kunskaper om Vita Buss-aktionen under andra världskrigets slutskede. En aktion, där hans mamma verkade som sjuksköterska inom Röda Korset och som var en av dem som tog emot krigsfångarna från koncentrationslägerna i Tyskland då de anlände till Malmö under några månader 1945. En insats som kom att kosta henne livet, då hon dog i fläcktyfus då B. var 14 månader gammal. Så intressant det är! Jag är helt lost!
Ska nog bli bra det här!
Ska bara hitta rätt i allt mitt material...=)

Över till något HELT annat!
I morron kommer att bli en jobbig dag!
Jag ska nämligen på ett återbesök på ortopeden.
Efter 4 år!
Jag "hittade" nämligen en knuta i mitt knä för fem år sedan och var på en massa utredningar (biopsier, MR och annat) och de kom till slut fram till att knutan var en ofarlig tumör, en sk desmoid. Den satt dock lite knasigt till (i lårbensmuskeln) och de var oroliga för en operation, eftersom det skulle kunna komma att skada muskeln. Därför försökte de behandla den med en form av cytostatika (eftersom den gav mig problem), men lyckades inte. Sedan 2005, då jag hamnade någonstans i ingenmansland (från onkologen skulle jag tillbaka till ortopeden), har jag alltså inte varit på något återbesök alls. Mina problem har kvarstått, jag har fortfarande värk i mitt knä, men eftersom jag inte är en person "som springer ner dörrarna" inom sjukvården och har tyckt att "jaja, det går väl över", har jag inte vidtagit några vidare åtgärder. Förrän för två veckor sen, då jag plötsligt upptäckte att knutan växt till mer än det dubbla. Inte undra på att även mina besvär ökat den senaste tiden liksom. Jag ringde till ortopeden och lyckades faktiskt få en "återbesökstid" efter 4 år! Jag hade tydligen "hamnat utanför systemet" eller nåt. Ska i alla fall till Lund i morron. För undersökning. Kanske biopsi?! Ingen rolig undersökning. Men, det finns de som har det värre. Ska inte gnälla. Men lite orolig är jag allt.
 Nu ska jag i alla fall sova.
Det blir inget skrivande inatt. =)
I morron är en annan dag!
Då ska jag hinna med mycket, även ett litet besök till alla och envar av mina goa bloggvänner.
Orkar dock inte mer idag, utan för mig återstår bara att säga:
TACK FÖR IDAG!
KRAM & GODNATT!


Kommentarer
Postat av: Annette

Hej Gumz!

Uffa mig det där lät inte heller kul!! Förstår precis oron i allt av det. Ska verkligen hålla tummarna stenhårt att det blir bra!! Kroppen är en retsam filur ibland. Och tydligen något vi inte rår på det minsta. Men jag lovar, jag ska hålla dom STENHÅRT ;)



Ja du jävlar kommer krypen tillbaka NU så ska jag sätta mig på en stol och skratta åt dom och förklara det att HA surt era jävlar HÄR har ni ingen mat så släng er på ryggen och dö ni!! Rensade ALLT i köket i går så nu har varken skalbaggar eller jag och Martina någon mat haha SÅ dom kan lika väl flytta till grannen eller lägga sig på rygg liksom ;)



Skulle tro att det här köket ALDRIG varit så rent. Skura i går så nagelband och lite mer sprack av det starka medlet så det vore väl F** om dom inte försvann nu. Jag får bokstavligen panik när det kommer kryp. Så ALLT och då menar jag ALLT blev diskat i går. Så när Annette tog ryggläge i sängen var det ömma fötter och rygg som gjorde sig påmind hela tiden under natten. Gick non stop från 6.20 till 21.00 kom på vid 19.30 att jag inte hade ätit någonting under hela dagen så det var snabbt som blixten in med en paj i ugnen :P



Din knapp låg där i kodmallen men jag var tvungen att spara din bild en gång till ... Hmmm knepigt :S Men nu vännen är du med ;) Tack för att du påminde mig. Känns som man börjar lida av demens men det kanske är vanligt i våran ålder ;)



Hoppas du får en fin dag och ta det lugnt min vän o njut lite ;)



Kram i massor

2009-05-13 @ 06:49:26
URL: http://arom.blogg.se/
Postat av: Veiken

Vilken dag du hade. Prover är aldrig kul, men det måste ju göras. Vilken bedrift att få en återbesökstid efter fyra år. Funkar - funkar ej, är väl sjukvårdens nya valspråk kan tänka. Kram

Postat av: Mamm A

Ujujuj. Låter inte kul alls. Och det får mig att tänka på mitt egna förträngda knä, som var på utredning förra året, men det kom aldrig längre än till en kortisonspruta. Men jag har fortfarande småont till o från och en känsla av att det är svullet - det kommer o går. Har tagit en paus med vården, fast jag borde kanske försöka få till en MR. Du, jag hoppas verkligen att det går att hitta en bra lösning på ditt problem!



Så underbart att du hade en bra dag igår, vilket spännande skrivprojekt du har framför dig!!!



Kram!

2009-05-13 @ 09:07:16
URL: http://prinsgus.wordpress.com
Postat av: tess

Kikar in..... //Tess

2009-05-13 @ 11:42:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Znogge

Jag håller tummarna för att besöket ska gå bra på alla vis!



Så spännande ditt uppsatsämne låter. Och dessutom att få höra det berättas av någon som varit med. Det kommer säkert att bli mycket bra ditt arbete!



Kram!

2009-05-13 @ 12:31:09
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Laila - En ödmjuk jävel

Halloj!

Vilken prestation! Du fixar ett återbesök efter 4 år!

Jag hoppas att den fortfarande är ofarlig och att några framsteg gjorts under dessa år så att du kan få bort knutan och slippa framtida problem!



Puss!

2009-05-13 @ 13:18:10
URL: http://lailasliv.blogspot.com
Postat av: Anna

Åh, jag tackar och niger!! :)

Fy, gumz... Det där lät inget vidare...

Hoppas allt går bra!

Kram

2009-05-13 @ 13:40:32
URL: http://miranna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

Förstår om du är lite orolig men jag hoppas att alllt gått bra och att du får svar och plan på en vettig lösning så du inte behöver ha ont!

Kram

2009-05-13 @ 14:37:41

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0