One of those rare moments!

Hahaha...håll i er nu, särskilt ni som känner mig, för nu kommer här fullständigt chockartad information!
Jag har bakat minsann!
Jo, det är sant!
In la casa del Afrodite luktar det nybakat!
Och jag överlevde dessutom (och ja, kakorna oxå)!
Nej, jag har inte ramlat och slagit huvudet, inte heller blivit skvatt galen (jo, kanske), utan fick bara en stundens ingivelse - att jag skulle baka!
Har ni hört så fullständigt tokigt?!
Det gör jag ju aldrig!
Jag hatar att baka!
Men idag flög tydligen "tosan" i mig och plötsligt hör jag mig själv visslandes plocka fram "skrällen" = skålar, vispar, slickepottar, måttsatser och ingredienser.
Visslandes!

Mot slutet av bakningen går det dock upp för mig varför jag (delvis) inte gillar att baka.
Det är just de här "skrällena"...som på ett ögonblick invaderat hela köket och som dessutom (hujedamig) sen ska diskas!
Och socker, kakao, äggskal och annat smått och gott, som plötsligt finns utpudrat lite här och var...=/
Alltså, jag gillar inte det.
Får faktiskt lite eksem av det rentutav.
Men det kanske inte är så för alla, det är kanske bara jag som är så ovan vid bakning att jag inte riktigt kan föra mig bland alla de här "konstiga mojängerna" *fniss*.
Mmmm, så är det nog.
Men vet ni vad?
Nu är det klart!
Och på två fat står nu nygräddade kladdkaksmuffins á la Leila!
And I'm proud! =)

Har "tosan" flugit i er oxå idag?
Vill ni oxå baka?
Kanske lite kladdkaksmuffins?
Då kommer receptet här...=)

Leilas kladdkaksmuffins



Ingredienser:

2 st ekologiska ägg
 2 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Vispgrädde och färska bär till servering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Lycka till och ha en fortsatt fin tisdag!

KRAM


Kommentarer
Postat av: pudeln

Hej hej! Men se där ja...vad duktigt av dig!

Jag är nog lite av samma skrot o korn, jag hatar alla grejer som ska fram..för att inte prata om all disk! Hujedamej!



jag hade mitt tokryck igår, bakade bröd och klet o kladd över hela bänken.



Ha en toppendag..Kram!

2009-11-03 @ 14:35:12
URL: http://pudelnsgrubbel.blogg.se/
Postat av: Bibban

Men hallo där, är vi på samma gata idag, det luktar nybakat här åxå..ja! men det blev inga sånna smarriga kakor här inte, nej här blev det hederliga kanelbullar, å goa blev dom. Vi kanske ska fika nån dag? på håll då förståss ;O)

Kram

2009-11-03 @ 18:32:36
URL: http://wwwtantbruncom.blogspot.com
Postat av: cilla

är du alltid lika snäll i dina kommentarer? du är en frisk fläkt i mitt bloggande. kramisar

2009-11-03 @ 20:31:18
URL: http://wiccankraft.blogg.se/
Postat av: Lotta

Ja att städa ett tillrört kök är aldrig skoj.

JAg är faktiskt rätt bra på (skryt) att röja allt eftersom.

Try it!

Men visst är det härligt med doften!

Kramen

2009-11-04 @ 06:41:43
URL: http://steinsdotter.blogg.se/
Postat av: Znogge

Finns inget så avkopplande som att baka! Hennes recept är dessutom alltid bra :-)



Kram och ha en go' dag!

2009-11-04 @ 06:51:59
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Cina

Mmmmmm. Det doftar ljuvligt över hela bloggen!!! ;) Sugen blir man. På muffins. Baka får ungarna göra. Vi har en deal. De bakar, jag diskar så blir det som jag vill och SEN fikar vi. Funkar bra för oss.

Ha det fortsatt gott!

Kram!

2009-11-04 @ 12:11:52
URL: http://cinaslada.blogspot.com/

Tack för din kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0