Vi är väldigt nyfikna...
Och det gäller även avseende att prova nya maträtter.
Idag var det australiska läckerheter som testades- kängurufilé.
Mina tidigare favoriter - vildsvin och struts - får nu trängas på topplistan med denna underbart goda läckerhet!
(Ja, jag vet...jag har tagit supermycket svampsås...men den blev ju sååå god!)

Jag marinerade den i ett par timmar, innan det blev dags för grillen.
Marinad:
Grillolja
Kinesisk soya
Olivolja
Salt & Vitlökspeppar
Sen skar jag den i 2 cm tjocka skivor och grillade den i 3-4 minuter per sida.
Mums vad gott!
Fullständigt smälte i munnen!
Till detta:
Potatisgratäng (tyvärr köpt, som, utan att skryta, inte var ens i närheten så god som när jag gör själv, faktiskt)
För säkerhets skull: Råstekt nypotatis med gul lök, flingsalt och färsk timjan.
Mums, vad gott det blev!
Rekommenderas!
Kantarell- och chaminjonsås:
Fräs de hackade svampsorterna i smör, tillsammans med hackad charlottenlök.
Pudra över lite vetemjöl.
Tillsätt grädde (lite matlagnings och lite visp)
Tillsätt kalvfond och kinesisk soya.
Salt och vitpeppar efter behag.
Mängderna i dessa olika recept får ni prova er fram till själv, för jag tar sådär på "en höft". =)
Lycka till och ha nu en fortsatt trevlig lördagskväll!
Förresten!
Måste bara visa en annan läckerhet...
Igår, då mannen och jag var hos mina föräldrar och fikade, hade mamma bakat den här "kreationen"...

...en underbar (även att titta på) Citrontårta som lätt slank ner tillsammans med en god kopp kaffe.
Morsan hon kan baka hon!
Ikke en talang som jag ärvt, tyvärr.
Men laga mat, det kan jag! =)
Kramiz!
Men gud så gott det ser ut! Förstår du fullkomligt DRÄNKT maten med sås - är ju så gott!! Smakar gärna både dina råstekta potatis & svampsåsen nästa gång... (Och du, tack för gulligt sms. Det värmde. Krama mannen oxå från oss båda. Kram på dej.)
Det ser supergott ut, och svampsås är bland det bästa jag vet!
Sås och potatis tar jag gärna, men varken struts eller vildsvin vill jag ha och känguru....näää...
Jag är nog halvtidsvegetarian...
Det ser mumsigt ut.
Kul att prova lite nytt och annorlunda.
Och det ser verkligen ut som din mamma kan baka.
En fröjd för gommen kan jag tänka mig
Kram
Tllbehören ja, så även tårtan som jag tror jag har receptet på men kängurun tackar jag nej till. För övrigt så ska man ha mycket sås!
Kram
Det ser otroligt gott ut!!!!
Och visst var det något visst med kängerufilé?! Super, super gott!
(nu kan jag skriva obehindrat, tack och lov, nu har jag min kära lap i knät och inte min mobil... ;) )
Kram
Ser onekligen jättesmarrigt ut men jag kan inte låta bli att tänka på våra små kängurus som vi har i Folkets Park här hos mig ;-) ... det är liksom lättare att äta ett vildsvin :-)
Tårtan ser verkligen läcker ut och jag ska lägga mig i hårdträning så att jag ska tycka om sötaser liiiite i allafall :-)
Gud vad gott det lät!
Och vilken kaka/paj!!!
Och jag som tyckte att min var fin :/
Ha en toppen dag!
Kram!
Näe....jag blev inte ett dugg sugen!!!!!
Hoppas Ni får en härlig dag, hörde att Ni hade lite bättre väder än oss öven om det tydligen stormar hos Er!!
Hahaha! Är du SÄKER på att det finns nån känguru under all den där såsen? Ser hur smarrigt ut som helst i alla fall, även om kängurun kanske har hoppat därifrån? ;-)
Pajen var verkligen otroligt tjusig! Säkert god också, men nändes ni verkligen skära i den? :-)